ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικοί του κόσμου

μουσικοί-του-κόσμου-391562

Συναυλία με σάλσα και λάτιν τζαζ πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου στο filippou cafe classique στην παραλία του Βόλου με πρωταγωνιστές τους Nolosé feat, Christos Rafalides and Hector Martignon.

Οι Nolosé, Latin-jazz μπάντα που εδρεύει στην Ελβετία, αλλά έχει κουβανέζικες καταβολές, συμπράττει με τον Έλληνα βιμπραφωνίστα, που έχει έδρα του τη Νέα Υόρκη, Χρήστο Ραφαηλίδη, και τον κορυφαίο πιανίστα της Latin-jazz, Hector Martignon, σε ρυθμούς που ακροβατούν ανάμεσα στη τζαζ, την κουβανέζικη σάλσα και τις ελληνικές μελωδίες…

Οι Nolosé, που ιδρύθηκαν το 2004 στη Λωζάνη, είναι τώρα μια από τις πιο αναγνωρισμένες και δημοφιλείς salsa και Latin-jazz μπάντες στην Ελβετία αλλά και την Ευρώπη. Την τελευταία δεκαετία, το σχήμα έχει παίξει εκατοντάδες συναυλίες, με σημαντικότερους σταθμούς το Montreux Jazz Festival και το Havana Jazz Festival. Το ταξίδι στην Κούβα ήταν μια ευκαιρία για την μπάντα να ηχογραφήσει τον τέταρτο δίσκο της με τίτλο “Que Cuenta la Havana?”, το οποίο ήταν υποψήφιο και κέρδισε το βραβείο στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό Cubadisco.

Ο Χρήστος Ραφαηλίδης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της Νεοϋορκέζικης jazz σκηνής, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια, δημιουργεί έναν ήχο γεμάτο ενέργεια, συνδυάζοντας ήχους jazz, funk και latin. Ιδρυτής και leader των Manhattan Vibes, παίζει και ηχογραφεί με καταξιωμένους μουσικούς παγκόσμιας εμβέλειας όπως οι Ravi Coltrane, Antonio Sanchez, Donny McCaslin, Joe Locke, Ron Affif και ο τρομπετίστας θρύλος Randy Brecker.

Οσο για τον γεννημένο στην Κολομβία Hector Martignon, είναι ένας από τους πιο περιζήτητους Latin-jazz πιανίστες στη Νέα Υόρκη σήμερα. 5 φορές υποψήφιος για Grammy, συμπεριλαμβανομένων των δύο τελευταίων του CD, “Refugee” και “Second Chance”, ο Hector έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα, μερικά από αυτά οι Paquito D’Rivera, Ray Barretto, Paul Simon, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ρωσίας και πολλοί άλλοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου