ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάριο κιθάρας στη Μακρινίτσα

σεμινάριο-κιθάρας-στη-μακρινίτσα-399240

Με το Γιώργο Μουλουδάκη στο αρχοντικό Τσιμπούκη

Η «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού αγκαλιάζει και ενισχύει κάθε επιτυχημένη πολιτιστική προσπάθεια, συνεργάζεται με όλους τους φορείς προς την κατεύθυνση της ανάδειξης και παραγωγής «πολιτιστικού προϊόντος» και της διάδοσής του σε όλους τους πολίτες.

Η ιδέα του Μητροπολίτη για την ίδρυση του φορέα, οι σκοποί του και η στελέχωσή του ήταν «η ικανή και αναγκαία συνθήκη» για την επιτυχή μέχρι σήμερα πορεία της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Συνεργασία με όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, καθιέρωση ετήσιων θεσμών, μετάκληση πανελληνίως καταξιωμένων συνόλων, στήριξη τοπικών κοινωνικών ομάδων για την πραγματοποίηση επιτυχών εκδηλώσεων, αλλά και διοργάνωση συνεδρίων, διαλέξεων και σεμιναρίων, είναι μερικές από τις δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί συναντώντας την επιδοκιμασία όλων των πολιτών.

Η νέα δραστηριότητα του φορέα, το 13ο σεμινάριο κιθάρας του Γιώργου Μουλουδάκη, περιλαμβάνει πολλές από τις παραπάνω αξίες

  • Συνεργασία με τον δραστήριο Σύλλογο Επαγγελματιών ιδιοκτητών καταστημάτων Μακρινίτσας Πηλίου.
  • Στήριξη της τοπικής οικονομίας της Μακρινίτσας.
  • Μετάκληση διαλέξεων και σεμιναρίων με πανελλήνια αναγνώριση.

Από τις 3 ως τις 9 Αυγούστου, θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στη Μακρινίτσα, στο αρχοντικό Τσιμπούκη, το 13ο σεμινάριο με τον Γιώργο Μουλουδάκη και μια διαρκή ομάδα μελών που τον ακολουθούν τα τελευταία τρία χρόνια στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, στην Αθήνα, και στην Θερινή Μουσική Ακαδημία Αρχανών, στην Κρήτη. Το σεμινάριο χρησιμοποιεί σαν εφαλτήριο τη μουσική πράξη για να διερευνήσει βιωματικά τα καίρια ερωτήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο στη συνδιαλλαγή του με τον «εκεί έξω κόσμο».

Ο τίτλος του σεμιναρίου «Αργώ ή πλους αεροστάτου από τη Μυτιλήνη στο Πήλιο» είναι ένα δάνειο απ’ τον Ανδρέα Εμπειρίκο και υποκλίνεται στη θεόπνευστη παρουσία του ζωγράφου Θεόφιλου, που με τον δικό του εσωτερικό τρόπο διαπλέει ένα Αιγαίο πλήρες μύθων, αφήνοντας θραύσματα του χαροποιού του βλέμματος σε όλη την περιοχή.

Οι συμμετοχές πρέπει να δηλωθούν μέχρι σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015, στο [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου