ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δράσεις κατά της παιδικής εργασίας

δράσεις-κατά-της-παιδικής-εργασίας-476348

Πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης της «Αρσις» στο Βόλο

Δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης προγραμματίζονται στο διάστημα μεταξύ 12 και 14 Ιουνίου από την «Αρσις», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Παιδικής Εργασίας, με γενικό τίτλο «Κάθε παιδί ένας κόσμος, ένας κόσμος για το παιδί». Επίκεντρο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο είναι ο ξενώνας φιλοξενίας ανηλίκων αιτούντων άσυλο «Αρσις» Μακρινίτσας αλλά και άλλοι χώροι της πόλης.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό φεστιβάλ καινοτόμων και βιωματικών δράσεων στο χώρο των δομών «Αξιον εστί». Σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο, Μονάδα Απασχόλησης Νηπίων, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Αξιον Εστί» και την Σκακιστική Εταιρία Μαγνησίας. Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, περιλαμβάνουν: Ψηφιακό Πλανητάριο, ανακάλυψη του κόσμου των πλανητών και των αστεριών.

Ορχήστρα κρουστών: παρουσίαση μιούζικαλ και τραγουδιών, από την ομάδα κρουστών των δομών του «άξιον εστί». Επιδαπέδιο σκάκι: σκάκι με πιόνια – γίγας και μαθήματα στρατηγικής από την Σκακιστική Εταιρεία Μαγνησίας. Αναρρίχηση: μαθήματα αναρρίχησης για παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένο τοίχο.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου, προγραμματίζονται βιωματικά παιχνίδια ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα Compassito από την ομάδα της «Αρσις» , 10.00 – 13.15, στις εγκαταστάσεις Olympico Sport Club, Ζαλόγγου τέρμα, στο Βόλο.

Θα πραγματοποιηθεί ζωγραφική δράση με θέμα: «Ζωγραφίζοντας τους δύο κόσμους» από την ομάδα της «Αρσις» και θα ακολουθήσει τουρνουά Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την Σχολή Ποδοσφαίρου «Η Αγία Αννα».

Επίσης το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 20.00 θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ – CHANIaRT 2015 η έκθεση Φωτογραφίας (Εγκαίνια) της Νατάσας Καρακατσάνη με θέμα «Destination Unknown» – Παιδιά σε κίνηση. Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα μικρό οδοιπορικό που πραγματοποιήθηκε από την ίδια στον Ξενώνα της Μακρινίτσας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου