ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ναυτική εβδομάδα στο Βόλο

ναυτική-εβδομάδα-στο-βόλο-495118

Διοργανώνεται στο διάστημα μεταξύ 2ας και 8ης Ιουνίου από τη «Μαγνήτων κιβωτός»

Το θεσμό της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο» επαναφέρει ο νεοσύστατος φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «Μαγνήτων κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», από 2 έως 8 Ιουνίου, με απώτερο σκοπό η εκδήλωση αυτή να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με συνδιοργανωτές το Δήμο Βόλου, τις Εφορείες Προσκόπων, Συλλόγους ερασιτεχνών αλιέων, τους Ναυτικούς, Αθλητικούς Ομίλους και τα Αθλητικά Σωματεία.

Η έναρξη θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο την Τρίτη 2 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο Μνημείο Ηρώων, με μουσικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και επίδειξη παραδοσιακής Ιστιοπλοΐας από τους Ναυτοπροσκόπους.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 8.00 μμ, στην παραλία του Βόλου, θα πραγματοποιηθεί μουσικό πρόγραμμα από το Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Ιωάννης Κουκουζέλης», την Ορχήστρα «Ρυθμός» και την «Πολυφωνική Χορωδία Βόλου».

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στις 8 μμ, στον Προαύλιο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 8.00 μμ στην παραλία του Βόλου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 9.00 το πρωί, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγιος Απόστολος ο Νέος» στο Αλιβέρι, με κεντρικό σύνθημα: «Κόντρα στις διακρίσεις». Θα ακολουθήσει πανηγύρι με χορούς και τραγούδια.

Επίσης, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία της περίφημης μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 7.00 το πρωί, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και ακολούθως θα ψαλεί μνημόσυνο για τον «Αγνωστο Ναύτη» και τους ναυτικούς.

Επίσης, την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 9:00 το βράδυ, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Να ξανακάνουμε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης». Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ταινίας και μουσικό πρόγραμμα.

Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, στις 8:00 το βράδυ, στο Θερινό Κινηματογράφο «Εξωραϊστική» με τη συνεργασία του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ με θέμα: «Το νησί των Τρικέρων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου