ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση γλυπτικής

εκθεση-γλυπτικής-511714

«Νησιά …εικαστικού πελάγους» τιτλοφορείται η έκθεση γλυπτικής των «Εικαστικών Εργαστηρίων Βόλου, του Αναστάσιου Κρατίδη, που εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, Οι μαθητές των Εργαστηρίων, μικροί και μεγαλύτεροι, παρουσιάζουν επιλεγμένα έργα στον Εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Η «Μαγνήτων κιβωτός» δεν ήταν δυνατό να μη συμπεριλάβει και τις Εικαστικές Τέχνες στο Θεματικό Ετος. Για το λόγο αυτό συνεργάζεται με τα «Εικαστικά Εργαστήρια Βόλου», που στεγαζόταν σε χώρους της Ι.Μ.Δ. μέχρι πρότινος.

Η ιδέα της έκθεσης είναι εμπνευσμένη από τη μεγάλη ποικιλία των ιστορικών περιόδων, που προσεγγίζουν τα έργα των μαθητών του εργαστηρίου, τα οποία είναι χρονικά διάσπαρτα στο χώρο της Γλυπτικής, όπως ακριβώς είναι διάσπαρτα τα νησιά της Ελλάδας στο Αιγαίο πέλαγος.

Το Εργαστήριο λειτουργεί από το 1996 και παραδίδονται τα μαθήματα γλυπτικής. Συμπεριλαμβάνονται γνώσεις για την εισαγωγή στη «γλώσσα» της πλαστικής, τη μελέτη του ανθρώπινου σώματος, τη σπουδή ζωντανού μοντέλου και το πλάσιμο του προσώπου σε πυλό και γύψο.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Βαλασσάς Μιχάλης, Ραγγούσης Γεώργιος, Μεφσούτ Νικόλαος, Assure Nazim /Afghanistan, Μπομπίρ Βάδιμος /Ουκρανία, Desbien Marjolen /Canada, Παπανικολάου Νίκος, Σακελαρίου Αννα, Μπατσής Ιωάννης, Χονδρογιάννης Νίκος, Νταβλαμάνος Απόστολος, Πατσέας Ευάγγελος, Φούντας Κώστας, Σταμάτης Διονύσης, Χατζησταμούλη Ελένη, Von Trap Joel /USA, Jokai Florin /Albania, Membre Christiane /Swiss, Ρέτσιος Αθανάσιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου