ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Εκθεση Διαστήματος

ευρωπαϊκή-εκθεση-διαστήματος-540997

Ομιλία την Κυριακή 3 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος

Ομιλία από τον κ. Ευστάθιο Ζαφραντζά, οικονομολόγο και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαΐου στις 20:00 στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο).

Στην ομιλία του ο κ. Ζαφραντζάς θα παρουσιάσει την Εκθεση – Μουσείο για το Διάστημα, (Space Expo), καθώς και την έκθεση για τη διαστημική αποστολή Ροζέτα, που βρίσκονται στo Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ESTEC), του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) στην πόλη Noordwijk της Ολλανδίας. Η ομιλία θα γίνει με τη βοήθεια φωτογραφιών που έλαβε ο ομιλητής κατά την επίσκεψή του, το Νοέμβριο του περασμένου έτους, στους χώρους που προαναφέρθηκαν.

Με την ευκαιρία των εκθεμάτων ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στη διαστημική αποστολή «Ροζέτα» και στα αποτελέσματά της, στο Ευρωπαϊκό εργαστήριο Columbus, που είναι συνδεδεμένο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στα πειράματα που γίνονται εκεί, στη ζωή των αστροναυτών στο σταθμό, στα οφέλη που προκύπτουν για τον καθημερινό άνθρωπο από τη διαστημική έρευνα, στην κατάκτηση της Σελήνης, στον ευρωπαϊκό πύραυλο ΑRΙΑΝΕ ως όχημα για την εκτόξευση δορυφόρων σχετικών με το παγκόσμιο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, παρακολούθησης της κλιματικής αλλαγής, ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιών, διαστημικών τηλεσκοπίων κλπ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου