ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παγκόσμια μέρα χορού

παγκόσμια-μέρα-χορού-550056

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει η Δημοτική Σχολή Χορού στο Βόλο

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού θα εορταστεί για τέταρτη συνεχή χρονιά από τη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, με παραστάσεις ενταγμένες στον ετήσιο προγραμματισμό της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Την Κυριακή 26 Απριλίου ημέρα αφιερωμένη στον κλασσικό χορό, θα παρουσιαστεί το πρωτότυπο παραμύθι «Ναζρατού, η πριγκίπισσα του Φεγγαριού» όπου θα συμμετέχουν τα τμήματα χορευτικής προπαιδείας και κλασσικού χορού. Πρόκειται για μια ιστορία εμπνευσμένη από την Αραβική και Περσική μυθολογία. Το παραμύθι έγραψε και σκηνοθέτησε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής Αντζελα Καλαντζή και τις χορογραφίες εκτός από την ίδια δημιούργησαν και δίδαξαν οι καθηγήτριες της Σχολής Χορού Κασσάνδρα Αλίκη και Ρούκα Μαρίνα. Θα δοθούν δύο παραστάσεις μια απογευματινή με ώρα έναρξης 18:00 και μια βραδινή με ώρα έναρξης 20:00.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στο σύγχρονο χορό με την παράσταση «Σύγχρονες όψεις και απόψεις ΙΙ». Οι τρεις καθηγήτριες της σχολής εξερευνούν με τη δική τους ματιά την εποχή μας και εμπνέονται από αυτή. Λαμβάνουν μέρος όλοι οι μαθητές του σύγχρονου χορού, αρχάριοι και προχωρημένοι. Η χορευτική παράσταση θα ξεκινήσει στις 21:00.

Η Δημοτική σχολή χορού με περισσότερες από 35 παραστάσεις και παρουσιάσεις στο Βόλο και εκτός νομού αλλά και πολλές συμμετοχές στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης τα τελευταία 29 χρόνια, καλεί όλους τους φίλους του χορού σε αυτές τις δύο βραδιές για να γιορτάσουν όλοι μαζί αυτή την Τέχνη που με την παγκόσμια «γλώσσα» της ενώνει τους ανθρώπους.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Δίαυλο, Τοπάλη 14, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες είναι 2421025363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου