Ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Τελευταία ενημέρωση: 2015-04-15, 20:25:49
Ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Το ντοκιμαντέρ «Κάποτε υπήρχε ένα δάσος» θα προβληθεί στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης (22 Απριλίου), και σε συνεργασία με το CineDoc και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 18:00 σε όλο το δίκτυο μουσείων του ΠΙΟΠ, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Τσαλαπάτα στο Βόλο, εκτός από το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης όπου το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τη Δευτέρα 20 Απρίλιου, στις 18:00.

Την εβδομάδα 20-24 Απριλίου (Δευτέρα - Παρασκευή), το ντοκιμαντέρ θα είναι, επίσης, διαθέσιμο για προβολή σε σχολικές ομάδες Γυμνασίου - Λυκείου κατόπιν συνεννόησης με τα κατά τόπους μουσεία.

Ο βραβευμένος με Οscar Καλύτερου Ντοκιμαντέρ σκηνοθέτης Luc Jacquet, μας μεταφέρει μέσα από απαράμιλλης ομορφιάς πλάνα σε έναν παρθένο κόσμο που δεν έχουμε ξαναδεί. Ο κινηματογραφικός φακός ταξιδεύοντας στα βάθη της ζούγκλας, παρακολουθεί ένα τροπικό δάσος να αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια μας. Εδώ και χρόνια άλλωστε, ο Luc Jacquet μαγεύει το κοινό με τις ταινίες του για το βασίλειο της φύσης. Η συνάντησή του με τον πρωτοπόρο βοτανολόγο και οικολόγο Francis Hallé, ήταν το έναυσμα για αυτή την εξερεύνηση των τροπικών δασών, που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς χρόνους και αποτελούν «τους μεγάλους πράσινους πνεύμονες του πλανήτη μας».

Εικόνες απερίγραπτου φυσικού κάλλους, μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε και να θαυμάσουμε ένα σύμπαν γεμάτο θησαυρούς, όπου κάθε ζωντανό πλάσμα - από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο - διαδραματίζει έναν ουσιαστικό ρόλο. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μετά τις προβολές, σε τρία μουσεία, θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση με ειδικούς καλεσμένους, ενώ θα γίνουν και ομιλίες που αφορούν στα ελληνικά δάση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=