Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Τελευταία ενημέρωση: 2015-03-30, 20:24:59
Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) θα φιλοξενήσει σειρά εργαστηρίων με θεματικό άξονα την κατασκευή φιγούρας για το Θέατρο Σκιών, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο Βόλο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα εκπαιδευτικά εργαστήρια, που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 8 - 12 ετών και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου (10:30 - 12:00 και 12:00 - 13:30).

Με την καθοδήγηση του Δήμου Βουγιούκα, μαθητή του μεγάλου καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Σπυρόπουλου, τα παιδιά θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μαθαίνοντας τα μυστικά της τέχνης του Θεάτρου Σκιών. Σχεδιάζοντας από την αρχή τη δική τους φιγούρα και ανακαλύπτοντας τα παιχνίδια με το φως και τη σκιά, ο Χατζηαβάτης, το Κολλητήρι, η κόρη του Βεζίρη και ο μπάρμπα - Γιώργος αποκτούν υπόσταση και μπλέκουν σε περιπέτειες.

Στο τέλος των εργαστηρίων και συγκεκριμένα την Κυριακή 5 Απριλίου, στις 18:00, θα δοθεί παράσταση, στη διάρκεια της οποίας τα παιδιά θα βρεθούν πίσω από το πανί με τις φιγούρες τους πλάθοντας ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη. Η είσοδος στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά 10:00 - 17:00 εκτός Τρίτης).

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=