ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξεφάντωμα στην πλατεία Χρυσοχοΐδη

ξεφάντωμα-στην-πλατεία-χρυσοχοΐδη-659472

Από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ. στην πλατεία Χρυσοχοΐδη Βόλου.

Η ελληνική αποκριά έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Συνδέεται µε τη λατρεία του Διόνυσου, θεού του κρασιού και των εορτασµών. Το παλιό έθιµο µε το γαϊτανάκι γίνεται στην κεντρική πλατεία πολλών πόλεων. Είναι ένας χορός όπου οι χορευτές, που ντύνονται µε παραδοσιακές στολές, χορεύουν σε κύκλο κρατώντας πολύχρωµες κορδέλες που στερεώνονται στην κορυφή ενός κονταριού το οποίο βρίσκεται στην µέση του κύκλου. Καθώς χορεύουν, οι κορδέλες τυλίγονται γύρω από το κοντάρι και µετά ξετυλίγονται.

«Σας περιμένουμε λοιπόν όλους εκεί στην τρελή παρέα μας, για να συμμετέχετε και εσείς, φορώντας κυρίως το γέλιο, χαρούμενη διάθεση, χαρά και πολύ κέφι, για να περάσουμε καλά, κόντρα στην κατήφεια» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Θα παρουσιαστούν πολλά παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα δρώμενα, γαϊτανάκι από τα παιδιά του συλλόγου. Θα προσφερθούν γλυκίσματα για τα παιδιά και κρασί για τους μεγάλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου