Θέατρο για όλους

Τελευταία ενημέρωση: 2015-02-19, 20:20:12
Στιγμιότυπο από την «καρδιά της Βασιλοπούλας»
Θέατρο για όλους

Παράταση παιδικών παραστάσεων της Πειραματικής Σκηνής στο θέατρό της

Παρατείνονται για δύο ακόμη Κυριακές, λόγω της μεγάλης προσέλευσης των θεατών, οι παιδικές παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Η καρδιά της Βασιλοπούλας» της Πηνελόπης Δέλτα. Ετσι εκτός από την προγραμματισμένη παράσταση της 22ας Φεβρουαρίου, παραστάσεις θα δοθούν και τις Κυριακές 1 και 8 Μαρτίου στις 11.30 π.μ στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).

Το έργο περιγράφει τον αγώνα της βασιλοπούλας να βρει την καρδιά της για να γνωρίσει την αληθινή ζωή, αφού έζησε τα παιδικά της χρόνια χωρίς συναισθήματα, μετά από την μοιραία ευχή της νεράιδας να ζει χωρίς καρδιά για να μη γνωρίσει τη λύπη και τον ανθρώπινο πόνο. Με τον απλό και γλυκό τρόπο του παραμυθιού το έργο δίνει τροφή για σκέψη στα παιδιά σχετικά με την αξία των συναισθημάτων.

Πολλές αφορμές για συζήτηση, ιδέες για αυτοσχεδιασμούς, κατασκευές κ.λ.π περιέχονται στο φυλλάδιο μετά την παράσταση που δίνεται στους εκπαιδευτικούς, όταν φέρνουν τους μαθητές τους στην Πειραματική Σκηνή. «Μας είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι αρκετοί γονείς φροντίζουν να το προμηθευτούν, για να παίξουν κι αυτοί με τα παιδιά τους μετά την παράσταση» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνα Δημητρίου, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, χορογραφίες Αννα Πανάγου, βοηθός σκηνοθέτη Κική Παπαζήση, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, στίχοι τραγουδιών Μαρία Κολίτσα, ειδικές σκηνικές κατασκευές Μαρία Ζαχαριά, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Στράτος Μεγκές, Σπύρος Χαλκιάς, Ανδρεάνα Ράπτη, Δημήτρης Πανταζής, Νάνσυ Λούμπαρδου.

Χορεύουν οι: Άννα Πανάγου, Χριστίνα Θώμου.

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6944388045.

Επίσης όποιο σχολείο θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση, επειδή οι ελεύθερες ημερομηνίες είναι λίγες, μπορεί να επικοινωνήσει με την Πειραματική Σκηνή στα τηλέφωνα 6978035391 και 6983309354.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=