ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οπερα σε μια…βαλίτσα

οπερα-σε-μιαβαλίτσα-675849

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί η «Κάρμεν» του Μπιζέ για παιδιά

Η όπερα «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ θα παρουσιαστεί την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας στις 20:00, από την «Οπερα της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).

Πρόκειται για από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως, που παρουσιάζεται, με τους εξαιρετικούς μονωδούς της ΕΛΣ, σε συντετμημένη μορφή με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά, μέσα σε μια βαλίτσα. Η σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είναι της σκηνοθέτριας της όπερας Αγγέλας – Κλεοπάτρας Σαρόγλου, η οποία μεταφέρει την υπόθεση του παράφορου έρωτα του δεκανέα Nτον Ζοσέ για την τσιγγάνα Κάρμεν, στην Ισπανία του σήμερα, και μέσα από την αισθητική του σινεμά του Πέδρο Αλμοδοβάρ, διηγείται την τραγική ιστορία που οδηγεί στο θάνατο της Κάρμεν.

Πρόκειται για μια εμβληματική όπερα, όπου οι συγκλονιστικές μελωδίες του Μπιζέ, οι υπέροχες άριες και τα ντουέτα, σκιαγραφούν με μαγικό τρόπο τη δραματική ιστορία και τα συναισθήματα των χαρακτήρων. Τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Κολιός, τα κοστούμια η Αλεξία Θεοδωράκη, του φωτισμούς ο Σπύρος Τζώρας, ενώ το έργο θα παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα ελληνικά.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 10 ετών και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης θα δίνονται δελτία προτεραιότητας προς διευκόλυνση του κοινού.

Η παράσταση πραγματοποιείται και υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Future Library και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Συμμετέχουν: Η Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου και η Παιδική Βιβλιοθήκη «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Εχοντας ολοκληρώσει μια διαδρομή ενός έτους και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις εκδηλώσεις του, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται και επεκτείνεται εκτός Αττικής, μεταφέροντας το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε επιπλέον 23 πόλεις ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Βόλος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της ΕΛΣ στο Βόλο, οι Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες και οι συνεργαζόμενοι πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί οργανισμοί, θα υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Συλλέγω εμπειρίες».

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, που πραγματοποιείται στις Δημόσιες, Δημοτικές Βιβλιοθήκες και τους συνεργαζόμενους φορείς που συμμετέχουν στο «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ». Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη τους ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιήσουν οι φορείς: Παιδική Βιβλιοθήκη ΚΔΑΠ Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου: Νεαπόλεως 76, Βόλος, τηλ. 2421064336, Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, Παιδική Βιβλιοθήκη «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος είναι ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου