ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

εκδήλωση-για-τη-διαχείριση-των-στερεώ-676238

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, στις 9 π.μ. στο ΤΕΕ

Ημερίδα με θέμα «Ελεγχοι και παρακολούθηση ποιότητας μονάδων διαχείρισης στερεών αποβλήτων» διοργανώνει το ΤΕΕ Μαγνησίας το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετισμούς θα απευθύνουν η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία θα αναπτύξει «Το πρόβλημα της διάθεσης των στερεών αποβλήτων σε επίπεδο Περιφέρειας», η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, που θα αναφερθεί στο ρόλο του Μηχανικού στην παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη διαχείριση των στερών αποβλήτων, ο M.Sc Χημικός στο Γενικό Χημείο του Κράτους και Ιωάννης Γιαννάκης, που θα μιλήσει με θέμα «Η διαπίστευση των εργαστηρίων δοκιμιών ως ποιότητας των υγρών και στερεών αποβλήτων».

Στο δεύτερο ειδικό μέρος ο χημικός μηχανικός, αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και διευθυντής Εργαστηρίων Αλέξανδρος Γούναρης θα αναπτύξει τις δοκιμές έκπλυσης σε στερεά, ο χημικός τεχνικός προϊστάμενος Εργαστηρίων Γούναρη, Αναστάσιος Παναγιώτου, θα περιγράψει τη δοκιμή έκπλυσης, ενώ η γεωπόνος υδάτινου περιβάλλοντος και υπεύθυνη ποιότητας, Χριστίνα Γούναρη, θα αναπτύξει το θέμα «Δειγματοληψία και έλεγχοι υγρών αποβλήτων στους ΧΥΤΑ».

Ο κ. Γούναρης θα αναφερθεί στην εκπλυσιμότητα βαρέων μετάλλων τα αστικά και βιομηχανικά απόβλητα, ενώ η κ. Δρ. Χημικός Μηχανικός, Σοφία Χριστοφόρου, θα αναφερθεί στα επικίνδυνα απόβλητα και τα κριτήρια διάθεσης στους ΧΥΤΑ, τη νομοθεσία και τις απαιτήσεις και ο Δρ. Χημικός Μηχανικός, Στέφανος Σαμπατακάκης, στη διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων.

Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση από όλους τους προσκεκλημένους, με τη συμμετοχή των εισηγητών και των Επιστημονικών στελεχών ΦΟΣΔΑ.

Σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας, θα υπάρχει μπουφές στον προθάλαμο από το Αμφιθέατρο του ΤΕΕ.

Μετά το πέρας της ημερίδας, θα ακολουθήσει δεξίωση και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου