ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρωμα Ιωνίας

αρωμα-ιωνίας-679339

Το δικό του προσωπικό δίσκο, το CD«Σμύρνη – Izmir», με τη δική του υπογραφή στη δημιουργία και την έμπνευση θα παρουσιάσει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, σήμερα Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» που είναι το θεατρικό κείμενο παράστασης που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα στο «Θέατρον» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού που έχει αναλάβει την παραγωγή και στην οποία συμμετέχει ενεργά και ζωντανά με την ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» που δημιουργήθηκε πριν 16 χρόνια με δική του πρωτοβουλία.

Το νέο άλμπουμ με τίτλο «Σμύρνη – Izmir», περιλαμβάνει τη μουσική που γράφτηκε από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη για τη θεατρική παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» και παρουσιάζεται από τις 30 Οκτωβρίου 2014 με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας Ελλήνων και Τούρκων μουσικών ξεπερνώντας στεγανά και προκαταλήψεις αποδεικνύοντας ότι η μουσική ενώνει τους ανθρώπους. Η Σμύρνη για τον Ανδρέα Κατσιγιάννη ξεκινάει από την πρώτη δισκογραφική δουλειά της Εστουδιαντίνας το 2003 με το CD με τίτλο «Smyrne» και τραγούδια γνωστών συνθετών και τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα. Τώρα δημιουργεί και παρουσιάζει τη δική του Σμύρνη όπως ο ίδιος την έχει βιώσει.

Η ιδιαιτερότητα του μουσικού εγχειρήματος ξεκινά από την παραγωγή που είναι από τη Sony Τουρκίας που αγκάλιασε το εγχείρημα

Με τη βοήθεια εξαιρετικών μουσικών και τη μοναδική εμπειρία της ζωντανής ηχογράφησης στο studio της Antart που βρίσκεται στον ιστορικό χώρο των studio της Φίνος Φιλμ, αποτυπώθηκε η «Σμύρνη – Izmir» με καλεσμένους τραγουδιστές την Αλκηστη Πρωτοψάλτη στο μοναδικό τραγούδι «Φως» που τους στίχους υπογράφει η συγγραφέας του βιβλίου Μιμή Ντενίση, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μπάμπη Τσέρτο, τη 19χρονη Σοφία Μέρμηγκα, μια σπουδαία τραγουδίστρια, καθώς και τους δύο τούρκους τραγουδιστές, την Ayda Mosharraf (σ.σ.: νικήτρια στο τουρκικό «Voice») και τον Mehmet Erdem (σ.σ.: διάσημο στη γείτονα χώρα), που συμπτωματικά κατάγονται και οι δύο από τη Σμύρνη.

Για τον Ανδρέα Κατσιγιάννη είναι ένας συμβολισμός που δείχνει ότι δύο λαοί παρά τις πληγές τους που πότε αιμορραγούν και πότε στεγνώνουν κατορθώνουν να επικοινωνούν και να δημιουργούν. Ο ίδιος εξάλλου δηλώνει ότι μέσα από το «Izmir» ολοκληρώνει τον κύκλο του σχετικά με τη Σμύρνη. Για την ακρίβεια ο Ανδρέας Κατσιγιάννης ανοίγει μια νέα σελίδα καθώς όπως δηλώνει η δημιουργία είναι ψυχή και βίωμα.

Στο άλμπουμ «Σμύρνη – Izmir» σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους Ευανθίας Μάγνη, Στ.Σταύρου, Μιμής Ντενίσή και άλλων τραγουδούν: Αλκηστη Πρωτοψάλτη, Κώστας Μακεδόνας, Μπάμπης Τσέρτος, Σοφία Μέρμηγκα, Ayda Mosharraf, Mehmet.

Το CD «Σμύρνη – Izmir» θα διατίθεται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου