«Η καρδιά της Βασιλοπούλας»

Τελευταία ενημέρωση: 2015-02-08, 03:47:35
«Η καρδιά της Βασιλοπούλας»

Γοητεύει η Παιδική Σκηνή της Πειραματικής με έργο της Πηνελόπης Δέλτα

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Η καρδιά της Βασιλοπούλας» της Πηνελόπης Δέλτα κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).

Κατά την θεατρική περίοδο 2014-2015, η Πειραματική Σκηνή Ν. Ιωνίας Βόλου συνεχίζει τον κύκλο θεατρικών παραστάσεων που είναι αφιερωμένες σε παλιούς Ελληνες συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας.

Ο θεατρικός κύκλος συνεχίζεται με αφιέρωμα στην Πηνελόπη Δέλτα που με τα υπέροχα παιδικά βιβλία που χάρισε στα Ελληνόπουλα, πρόσφερε στην Ελλάδα μεγαλύτερη ευεργεσία από τον πατέρα της.

Το παραμύθι περιγράφει τον αγώνα της βασιλοπούλας να βρει την καρδιά της για να γνωρίσει την αληθινή ζωή, αφού έζησε τα παιδικά της χρόνια χωρίς συναισθήματα, μετά από την μοιραία ευχή της νεράιδας να ζει χωρίς καρδιά για να μη γνωρίσει τη λύπη και τον ανθρώπινο πόνο. Με τον απλό και γλυκό τρόπο του παραμυθιού το έργο δίνει τροφή για σκέψη στα παιδιά σχετικά με την αξία των συναισθημάτων.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, χορογραφίες Αννας Πανάγου, βοηθός σκηνοθέτη Κική Παπαζήση, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, στίχοι τραγουδιών Μαρία Κολίτσα, ειδικές σκηνικές κατασκευές Μαρία Ζαχαριά, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Στράτος Μεγκές, Σπύρος Χαλκιάς, Ανδρεάνα Ράπτη, Δημήτρης Πανταζής, Νάνσυ Λούμπαρδου. Χορεύουν οι: Αννα Πανάγου, Χριστίνα Θώμου.

Το έργο θα παίζεται έως την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Παραστάσεις για τα σχολεία που θα θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στα τηλέφωνα 6978035391 και 6983309354.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=