ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζωντανεύουν μυθολογικές φιγούρες

ζωντανεύουν-μυθολογικές-φιγούρες-709615

Παραστάσεις καραγκιόζη στο Αχίλλειο από το γνωστό Θίασο Αθανασίου

Εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία είναι η παράσταση καραγκιόζη με τίτλο «Ο Θησέας και ο μινώταυρος» που θα παρουσιαστεί από το Θίασο Αθανασίου την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», με ώρα έναρξης στις 17.00 και στις 19.00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ο ήρωας Θησέας με βοηθό τον Καραγκιόζη, υπερπηδώντας δύσκολα εμπόδια, φθάνουν στο παλάτι του πατέρα του Αιγαία.

Ο ξυπόλητος καμπούρης θα μας διασκεδάσει με τα αστεία του συμμετέχοντας στις περιπέτειες και τα κατορθώματα του ήρωα Θησέα, φθάνοντας μέχρι την Κρήτη για να παλέψει με τον Μινώταυρο. Μια παράσταση από την Ελληνική Μυθολογία με πολλές εναλλαγές σκηνικών, διασκευασμένη στις τεχνικές του θεάτρου σκιών.

Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο.

Από το 1987 με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, ο θίασος δίνει παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, και γυμνάσια όλης της χώρας, παράλληλα δημιουργεί εργαστήρια θεάτρου σκιών στον Ε.Ο.Π, σε σχολεία και κατασκηνώσεις. Εκτός από τους μόνιμους χώρους και το εξωτερικό, o θίασος δίνει παραστάσεις Καραγκιόζη σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με δήμους, συλλόγους και κατασκηνώσεις.

Ο ίδιος θίασος έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις στην Ολλανδία και στη Δανία, βρέθηκε κοντά στους απόδημους Ελληνες στη μακρινή Αυστραλία (Μελβούρνη, Αδελαίδα, Σίδνευ), αλλά και στον παγωμένο Καναδά (Βανκούβερ, Κάλγκαρι, Ρετζάινα, Έντμοντον, Μόντρεαλ) και αλλού, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου