ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου του Κώστα Μιχαλάκη

παρουσίαση-βιβλίου-του-κώστα-μιχαλάκ-758350

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο «Σαράτση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το βιβλίο του Κώστα Μιχαλάκη «Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων 1881-1940, προσπάθεια ανάπλασης μιας εποχής».

Ο Τρικαλινός ιστορικός Κώστας Μιχαλάκης, εκπαιδευτικός που θήτευσε επί πενταετία στην πόλη μας, ασχολήθηκε με την Ισραηλιτική Κοινότητα των Τρικάλων, καθώς δεν υπήρχε κάποιο έργο που να αναφέρεται ειδικά σε αυτήν, αν και έχει προσφέρει με την δράση της πολλά τόσο στην πόλη των Τρικάλων, όσο και στην ελληνική ιστορία.

Ειδικά σε σχέση με την πόλη του Βόλου και την τοπική Ισραηλιτική Κοινότητα, η Κοινότητα Τρικάλων είχε αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς, οι οποίοι περιγράφονται και στις σελίδες του βιβλίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αννίτα Πρασσά, Ιστορικός, Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας, Νίκος Τζαφλέρης, Ιστορικός, μεταδιδακτορικός ερευνητής του ΑΠΘ, Κώστας Μιχαλάκης, συγγραφέας του βιβλίου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών.

Την εκδήλωση θα επενδύσουν μουσικά ο Πέπο Σάλεμ (φλάουτο) και η Λυγερή Βλαχογιάννη (σαντούρι), ενώ θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου