ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία υπέρ του κέντρου σίτισης της Μητρόπολης

συναυλία-υπέρ-του-κέντρου-σίτισης-της-771166

Συναυλία για τη συμπαράσταση του «Δος ημίν σήμερον» θα πραγματοποιηθεί, με τη συμμετοχή της Βολιώτικης Χορωδίας, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Από τέλη Οκτωβρίου οι υπεύθυνοι του «Δος ημίν σήμερον» απηύθυναν κάλεσμα στην τοπική κοινωνία, καθώς λόγω της δραματικής μείωσης των οικονομικών εισφορών, τίθεται θέμα αναστολής της λειτουργίας του.

Το κέντρο σίτισης των απόρων προσφέρει φαγητό 365 μέρες το χρόνο σε 200 περίπου αναξιοπαθούντες Βολιώτες. Ήδη, Ομάδα εμπόρων του Βόλου, αλλά και μέλη του Ιατρικού κόσμου, έχουν κινητοποιηθεί, προκειμένου να ενισχυθεί το κέντρο σίτισης απόρων που λειτουργεί στην κατακόμβη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Εκτιμητέα βοήθεια για τη συναυλία έχει οριστεί το ποσό των 5 ευρώ. Η δομή που προσφέρει καθημερινά, ζεστό φαγητό σε εκατοντάδες πτωχούς, γέροντες, μοναχικούς, αποφυλακισμένους, αλλοδαπούς, μετανάστες, άνεργους, φοιτητές, κοινωνικά αποκλεισμένους, χωρίς να απαιτείται κανένα δικαιολογητικό, έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία και καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να διατηρηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου