ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αστροβραδιά στον Αγιο Στέφανο

αστροβραδιά-στον-αγιο-στέφανο-10123

Εάν ο καιρός είναι καλός, δηλ. εάν έχει ξαστεριά, σήμερα το βράδυ, 17 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ., θα γίνει η παρατήρηση των Λεοντιδών διαττόντων αστέρων, από τα Μέλη, τους συνεργάτες και τους φίλαστρους της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου.

Η παρατήρηση θα γίνει στην κορυφή του Αγίου Στεφάνου (πρώην Σωρού), στην οποία οδηγούμαστε από την εκκλησία, παίρνοντας κατά σειρά τους δρόμους Αμαρυλλίδος, Αλόης και Γιασεμιών

Πρόκειται για την παρατήρησε πολλών πεφταστεριών, που θα φαίνονται στον αστερισμό του Λέοντα, ο οποίος θα ανατέλλει, ανατολικά. Εκεί θα τα παρατηρήσουν χωρίς τηλεσκόπιο και θα τα καταμετρήσουν, διότι κατά τις δύο η ώρα μετά τα μεσάνυχτα θα βρίσκονται στο μέγιστό τους.

Οι διάττοντες αυτοί οφείλονται στα υπολείμματα ενός κομήτη που συναντά η Γη κάθε χρόνο κατά την περίοδο από 10 έως 20 Νοεμβρίου, στη διάρκεια της ετήσιας περιφοράς της γύρω από τον Ήλιο. Θα μπορούν να παρατηρηθούν δε και από οποιαδήποτε σκοτεινή περιοχή της Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της παρατήρησης θα γίνεται και «ξενάγηση» με λέιζερ, στους αστέρες και αστερισμούς του ουρανού, με την ιστορία και τη μυθολογία τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου