ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση διπλωματικών εργασιών

εκθεση-διπλωματικών-εργασιών-39021

Στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών έως τις 14 Νοεμβρίου

Εκθεση Διπλωματικών Εργασιών του έτους 2014 λειτουργεί από σήμερα, στο κτίριο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, στο Πεδίον Αρεως. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου.

Οι διπλωματικές εργασίες αποτελούν την κορύφωση της συλλογικής εκπαιδευτικής διαδικασίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Ταυτόχρονα, ως ατομικό ή ομαδοσυνεργατικό έργο, συνιστούν το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα ερευνητικής και μελετητικής εργασίας των φοιτητών/φοιτητριών, στο οποίο συμπυκνώνονται με τρόπο δημιουργικό οι γνώσεις, οι αναζητήσεις, τα οράματα, η κριτική και οι στάσεις τους απέναντι στις προκλήσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Η καθιέρωση αυτού του ετήσιου γεγονότος, όπως εγκαινιάζεται από φέτος ως Εκθεση Διπλωματικών Εργασιών 2014, αποτελεί για το Τμήμα ένα σημαντικό γεγονός, μέσω του οποίου επιδιώκεται να δημοσιοποιηθεί και να αναδειχθεί το πανόραμα των διαφορετικών προσεγγίσεων και προβληματισμών που αναπτύσσονται και καλλιεργούνται κατά τη διάρκεια των αρχιτεκτονικών σπουδών.

Από το σύνολο των διπλωματικών της έκθεσης θα αναδειχθούν οι τρεις πιο ολοκληρωμένες εργασίες με εσωτερική ψηφοφορία των μελών ΔΕΠ του Τμήματος. Στη συνέχεια οι φοιτητές, επίσης με ψηφοφορία, θα επιλέξουν μία από τις τρεις ως την πιο αντιπροσωπευτική διπλωματική εργασία για το 2014. Στο φοιτητή ή στην ομάδα που θα διακριθεί θα χορηγηθεί μία υποτροφία διδάκτρων για φοίτηση σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος.

Στόχος είναι το γεγονός αυτό να αποτελέσει μια γιορτινή, τιμητική συνάντηση που θα προβάλει και θα επιβραβεύσει το φοιτητικό έργο, αλλά και το έναυσμα για την εγκαινίαση μιας συνάντησης διαλόγου μεταξύ διδασκόντων, φοιτητών, ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας και τοπικής κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου