ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θα τιμηθούν αγωνιστές της δεκαετίας 1940-1950

θα-τιμηθούν-αγωνιστές-της-δεκαετίας-1940-1950-43738

Σε εκδήλωση του ΚΚΕ στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας

Επτά αγωνιστές, οι οποίοι τη δεκαετία 1940-1950 συμμετείχαν στα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, θα τιμήσει η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας (Ελικοδρόμιο).

Με αφορμή την εκδήλωση τα μέλη της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ παραχώρησαν σήμερα το πρωί συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι οι νέοι να μάθουν για εκείνη την περίοδο και να εξοπλιστούν με τα διδάγματά της.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο γραμματέας της Τ.Ε.Βόλου του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς, τόνισε ότι «είναι μια περίοδος για την οποία γίνεται συστηματική προσπάθεια είτε να σβήσει από τη μνήμη του λαού, είτε να διαστρεβλωθεί η σημασία της, ώστε η ιστορία να χωρέσει στους σημερινούς πολιτικούς στόχους της μίας ή της άλλης πολιτικής δύναμης που θέλουν να πιάσουν το τιμόνι της διακυβέρνησης του αστικού συστήματος», προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν έκρυψε καμία πλευρά της δεκαετίας 1940 – 1950.

Επίσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αντίθετα το ΚΚΕ έβγαλε πολύ σημαντικά συμπεράσματα και όχι για ιστορικούς λόγους. Αλλά για να τα ενσωματώσει στη στρατηγική του στο σήμερα, για να δυναμώσει στις σημερινές μάχες, τις δύσκολες, τις μάχες της περιόδου της αντεπανάστασης, των ανατροπών του σοσιαλιστικού συστήματος , που τις συνέπειές τους τις ζούμε καθημερινά και στις συνθήκες ζωής, αλλά και στην ίδια την κατάσταση του λαϊκού κινήματος».

Από την πλευρά της η Φαίδρα Αλλοδιανάκη, από τη θεατρική και μουσική ομάδα της ΚΝΕ, ανέφερε ότι στην εκδήλωση με τίτλο «Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί», η θεατρική και η μουσική ομάδα της ΚΝΕ έχει ετοιμάσει μία μουσικοθεατρική παράσταση που βασίζεται στις αφηγήσεις των μελών της Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ, που τη δεκαετία 1940 – 1950 πήραν μέρος στον ένοπλο αγώνα.

Τέλος οι επτά αγωνιστές που θα τιμηθούν θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που έχουν γραφτεί από μαθητές των σχολείων του Βόλου μετά από κάλεσμα της ΚΝΕ.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου