ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δωρεάν 1.000 συνεδρίες φυσικοθεραπείας

δωρεάν-1-000-συνεδρίες-φυσικοθεραπείας-107378

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας, που ως τέτοια έχει καθιερωθεί η 6η Σεπτεμβρίου, το Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών Ν. Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης στις 6-9 το βράδυ.

Οπως και τα δύο προηγούμενα έτη έτσι και φέτος το Περιφερειακό Τμήμα – Ν. Μαγνησίας αποφάσισε και προσφέρει 1.000 Συνεδρίες Φυσικοθεραπείας δωρεάν σε άπορους συμπολίτες.

Φετινό μήνυμα του Περιφερειακού Τμήματος είναι ότι: «Παραμένοντας κανείς κινητικά δραστήριος επενδύει για το μέλλον, ανεξάρτητα από την ηλικία. Θέλουμε τους ανθρώπους «Κινητικά Υγιείς και Δραστήριους για το Μέλλον».

Η Φυσικοθεραπεία με τις παρεμβάσεις της, αποτελεί σημαντικότατη παράμετρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου και της κινητικής δυσλειτουργίας, προάγει τη φυσική αποκατάσταση, μειώνει τη φαρμακευτική δαπάνη και βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Στέλιος Σιουμουρέκης προτρέπει τους πολίτες να απευθυνθούν στα μέλη του Συλλόγου για συμβουλές για το πρόβλημά τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Περιφερειακού Τμήματος αναφέρονται τα εξής: «Η κίνηση και η άσκηση είναι θεμελιώδεις παράμετροι για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή ανεξάρτητα από την ηλικία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O.) ενημερώνει πως η μειωμένη κινητικότητα και η ελλιπής σωματική δραστηριότητα είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου που οδηγούν σε καρδιακά νοσήματα, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη και καρκίνο παγκοσμίως και έχει ορίσει την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας ως προτεραιότητα για την υγεία.

Οι Φυσικοθεραπευτές σπουδάζουν, εργάζονται και ειδικεύονται στην παθολογία της ανθρώπινης κίνησης και της φυσικής δραστηριότητας. Αναγνωρίζουν φυσικούς, παθοφυσιολογικούς, εμβιομηχανικούς και άλλους παράγοντες που εμποδίζουν τους ανθρώπους να είναι όσο ενεργητικοί και ανεξάρτητοι θα μπορούσαν και βρίσκουν τρόπους για να τους ξεπεράσουν.

Κάθε χρόνο οι Φυσικοθεραπευτές ανά τον κόσμο εορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας και εφιστούν την προσοχή του κοινού στην συμβολή του επαγγέλματος στην υγεία των ασθενών σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο.

Φέτος προωθούμε το μήνυμα πως παραμένοντας κινητικά δραστήριος επενδύεις για το μέλλον, ανεξάρτητα από την ηλικία. Θέλουμε τους ανθρώπους «Κινητικά Υγιείς και Δραστήριους για το Μέλλον».

Δεν είσαι, ποτέ πολύ νέος ή πολύ ηλικιωμένος για να ξεκινήσεις – μισή ώρα μόνο μέτριας άσκησης (σαν το γρήγορο περπάτημα) μέσα στην ημέρα αρκεί για να κάνει τη διαφορά» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου