ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό

εκδήλωση-για-το-σχολικό-εκφοβισμό-197224

«Διάγνωση – Πρόληψη του Σχολικού Εκφοβισμού. Χαρακτηριστικά του φαινομένου. Τρόποι αντιμετώπισής του», είναι το θέμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσουν ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λεχωνίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχολογικής Έρευνας και Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και κύρια ομιλήτρια θα είναι η διδάκτωρ ειδικής αγωγής, κ. Κατερίνα Βούλγαρη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται μετά και από την δημοσιοποίηση στοιχείων για τον σχολικό εκφοβισμό, σύμφωνα με τα οποία ένας στους 10 μαθητές έχει πέσει θύμα bullying και τα όσα ανησυχητικά στοιχεία έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος σχετικά με το θέμα «Σχολική βία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης» όπου φαίνεται ότι το 5% των μαθητών να έχουν ασκήσει σχολική βία σε βάρος συμμαθητών τους.

Την εκδήλωση καλούνται να παρακολουθήσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου μέσα από την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των νέων, την διαπαιδαγώγηση των μαθητών πάνω στους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι θα προστατεύουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους αναπτύσσοντας κριτική σκέψη και στάση απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή βίαιης συμπεριφοράς και την συμμετοχή των μαθητών στην αναζήτηση ειρηνικής επίλυσης των διαφορών τους στο χώρο του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου