ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τιμητικό αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο

τιμητικό-αφιέρωμα-στον-αλέκο-σακελλά-198762

Ο Βόλος τιμά τον Αλέκο Σακελλάριο με μια μαγική μουσική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 7.30 μμ στην Π. Ηλεκτρική από τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, με τίτλο «Λες και ήταν χθες».

Μουσική, τραγούδι, χορογραφίες, πρόζα, κινηματογράφος, νοσταλγία στην συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μεγάλη σύμπραξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι η μαγική αυτή παράσταση παρουσιάστηκε ήδη στην Ελασσόνα και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με πρωτοφανή επιτυχία .

Η εκδήλωση ,που είναι μια πλούσια μουσική παράσταση και συμμετέχουν 80 και πλέον συντελεστές, με τίτλο «Λες και ήταν Χθες…», απευθύνεται σε όλο το μουσικόφιλο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας και περιλαμβάνει μια πανδαισία από τα καλύτερα τραγούδια του Αλ. Σακελλάριου με σπουδαίες φωνές, χορογραφίες, εικόνες, κείμενα, θεατρικά δρώμενα, συγκίνηση, νοσταλγία και σολίστες, σε ένα μαγικό ταξίδι στις καλλίτερες στιγμές και τους αξέχαστους ηθοποιούς-σύμβολα του Ελληνικού Κινηματογράφου, που μας συντρόφευσαν επί δεκαετίες.

Συμμετέχουν εξαιρετικοί μουσικοί – σολίστ της Μουσικής Σχολής Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ (Διευθύνει ο Δημ. Τσιαβές), η Παιδική Χορωδία της ίδιας Σχολής (διευθύνει η Ευλ. Ντούλα), Χορευτές της Σχολής Χορού Chorus Line και ηθοποιοί.

Για τη ζωή και το έργο του Αλ. Σακελλάριου αλλά και για τη μεγάλη του προσφορά στο θέατρο και στα Ελληνικά Γράμματα, θα μιλήσει ο θεατρικός Συγγραφέας κ. Κώστας Παπαπέτρος, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, ενώ θα παρουσιαστούν σε σχετικό Βίντεο όμορφα στιγμιότυπα από τη ζωή του αξέχαστου θεατράνθρωπου.

Την εκδήλωση, που τελεί υπό την Αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», διοργανώνει ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, για να τιμηθεί ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και στιχουργός Αλέκος Σακελλάριος, 100 χρόνια από τη γέννησή του, για τη μεγάλη του προσφορά στον Ελληνικό Κινηματογράφο, το Θέατρο και τη μουσική, αφού έχει συγγράψει εκατοντάδες θεατρικά και κινηματογραφικά έργα, όπως επίσης και χιλιάδες στίχους των καλύτερων Ελληνικών τραγουδιών, που συντρόφεψαν όλους μας επί δεκαετίες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα σπουδαίες και μοναδικές εκδηλώσεις, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που αφορούσαν τη Σοφία Βέμπο, το Μάνο Χατζιδάκι, τον Γ. Μουζάκη, το Νίκο Καββαδία, τον Στ. Καζαντζίδη, το Νίκο Γκάτσο, τον Ελληνικό Κινηματογράφο, την Οπερέτα, το Μιούζικαλ και πολλά άλλα, προσφέροντας εθελοντικά σπουδαίο έργο τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο όλους αυτούς που συνέβαλαν στην διαμόρφωση του νεώτερου μουσικού μας πολιτισμού.

Η τιμή εισόδου είναι συμβολικά 5 ευρώ και η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο «Δίαυλο», Τοπάλη 14.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου