ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πηλιορείτικο Καρναβάλι

πηλιορείτικο-καρναβάλι-221608

Το «Πηλιορείτικο Καρναβάλι» διοργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου. Στόχος μέσα από το «Πηλιορείτικο Καρναβάλι» πέρα από τη διασκέδαση θα είναι η ανάδειξη του βασικού τοπικού προϊόντος του μήλου, γι’ αυτό οι εθελοντές των Πολιτιστικών Συλλόγων προχωρούν στην κατασκευή του Κεντρικού Άρματος που θα είναι ένα τρενάκι ντυμένο με μήλα που θα το ονομάσουν «Μηλέν Rouge» και το οποίο θα συνοδεύει την παρέλαση των καρναβαλιστών καθ’ όλη την διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου.

Η κατασκευή του Κεντρικού Άρματος έχει ξεκινήσει πριν μέρες στον χώρο των ψυγείων του Συνεταιρισμού Ζαγοράς. To «Πηλιορείτικο Καρναβάλι» θα ξεκινήσει αύριο Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 και θα λήξει την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014.

«Για πρώτη φορά συντονιστήκαμε από κοινού Δήμος και Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής προκειμένου να διοργανώσουμε σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τις απόκριες», τόνισε η αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά προσθέτοντας ότι στόχος μέσα από τις εκδηλώσεις είναι να προβληθεί στους επισκέπτες της περιοχής το βασικό τοπικό τους προϊόν, το μήλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι το εξής:

Η έναρξη του «Πηλιορείτικου Καρναβαλιού θα γίνει αύριο Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 17:00 μ.μ. στην πλατεία Μακρυράχης, το οποίο διοργανώνει ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυράχης». Επίσης την Τσικνοπέμτη διοργανώνεται γλέντι στον Αγ. Ιωάννη με διοργανωτή τον «Σύλλογο Αγ. Δημητρίου για τον Πολιτισμό»

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του «Καρναβαλιού του Κισσού» στις 15:00 μ.μ με διοργανωτή τον «Αθλητικό Σύλλογο Κισσού». Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει το «Καρναβάλι Μουρεσίου» πάλι στις 17:00 μ.μ με διοργανωτή τον «Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουρεσιωτών».

Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου με πάρτι μασκέ στο Πουρί στις 21:00, το οποίο διοργανώνει ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Πουρίου».

Το Σάββατο 1 Μαρτίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο Ξουρίχτι στις 10: 00 π.μ . με συνέχεια την Τσαγκαράδα στις 11:00 π. μ. και τις συνοικίες της Αγ. Ταξιάρχη, Αγ. Παρασκευή και Αγ. Στέφανο. Με διοργανωτή τον «Αναπτυξιακό, Τουριστικό Σύλλογο Τσαγκαράδας»

Η μεγάλη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 14:00 μ.μ. στη Ζαγορά με διοργανωτή τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαγοράς Γιάννη Κορδάτο». Από την συνοικία της Αγίας Παρασκευής στην Περαχώρα θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού με κεντρικό θέμα το τρενάκι «ΜΗΛΕΝ ROUGE»ντυμένο με μήλα , θέματα ανά βαγόνι και πλήθος καρναβαλιστών ενώ οι «Αφροδίτες του Μήλου» θα παρουσιάσουν το δικό τους άρμα στις συνοικίες της Ζαγοράς, με κατάληξη την πλατεία Αγ. Γεωργίου Ζαγοράς όπου θα καεί ο καρνάβαλος και θα γίνει απονομή βραβείων στις ομάδες και τα άρματα.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι και τρελό ξεφάντωμα ως το πρωί στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στην Περαχώρα Ζαγοράς, την οργάνωση του οποίου αναλαμβάνει ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς Γιάννης Κορδάτος».

Επίσης έναρξη καρναβαλικής τελετής του Ανηλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 15.00μ.μ., όπου θα γίνει απονομή βραβείων στις ομάδες και τα άρματα και κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου την οποία διοργανώνει «Εκπολιτιστικός Τουριστικός Αγροτικός Σύλλογος Ανηλίου».

Την οργάνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος και την επιμέλεια των χορογραφιών του Καρναβαλιού, έχει αναλάβει η «ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ» του Δημήτρη Μπέλιου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου