ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση «Ανθρωπάκος»

θεατρική-παράσταση-ανθρωπάκος-224708

Το έργο του πολυτάλαντου Δημήτρη Χορν «Το ανθρωπάκι» παρουσιάζει από αύριο στις 9 το βράδυ η Πειραματική Σκηνή, στο θέατρό της, που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας. Η Πειραματική επέλεξε ένα εξαιρετικό έργο, γιορτάζοντας δύο σημαντικές στιγμές στην μέχρι τώρα πορεία της. Την συμπλήρωση δέκα δημιουργικών χρόνων από την ίδρυσή της και την επιστροφή στην έδρα της, στο θέατρό της μετά από πέντε χρόνια.

Με αφορμή την αυριανή πρεμιέρα, οι συντελεστές της παράστασης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας τις καλλιτεχνικές συντεταγμένες της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Όπως ανάφερε μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Πανταζής, το έργο γράφτηκε από τον ταλαντούχο Δημήτρη Χορν, και μεταφέρει σημαντικά μηνύματα στο θεατρόφιλο κοινό, καθώς μιλάει για αξίες όπως ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη και η θυσία, που τα επιζητεί η σύγχρονη κοινωνία. Η παράσταση κινείται «ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι» όπως επεσήμανε ο κ. Πανταζής, για να προσθέσει ότι «εμπεριέχει πολύ συγκίνηση, ανθρωπιά αλλά και κωμικά στοιχεία». Όπως αποκάλυψε παράλληλα ο ίδιος, πολύ σύντομα ακολουθεί και έτερη θεατρική παραγωγή, η οποία θα είναι μιούζικαλ.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι συμμετέχουν στην θεατρική ομάδα νεαρά παιδιά που έχουν παρακολουθήσει τα βιωματικά σεμινάρια της Πειραματικής, ενώ όπως υπογράμμισε ο σκηνοθέτης της παράστασης «το θέατρο της Πειραματικής είναι ένας μαγικός χώρος, όπου υπάρχει αμεσότητα και οι θεατές συμμετέχουν και δρουν μέσα στην εξέλιξη του έργου».

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά – κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Συνοδή Φουκαλά και οι φωτογραφίες είναι του Αλκιβιάδη Μαρούγκα. Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι : Δήμητρα Κυρατσούδη, Αννα Παρασκευά, Σπύρος Χαλκιάς, Μαρία Μπουρμπούλια, Δημήτρης Πανταζής.

Η παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας-ελικοδρόμιο) από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μμ και την Κυριακή στις 8 μμ. Η προπώληση εισιτηρίων θα πραγματοποιείται μια ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης στο ταμείο του θεάτρου. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 10 ευρώ και 5 ευρώ παιδικό, φοιτητικό και ανέργων. Το τηλέφωνο για πληροφορίες είναι 6944388045.

Όπως επεσήμαναν, τέλος, οι συντελεστές της παράστασης, το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, που είναι ισάξιο αντίστοιχων Αθηναϊκών θεατρικών παραγωγών, αγγίζει τους θεατές και τους μεταφέρει πολύ διδακτικά μηνύματα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου