ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ

αποκριάτικες-εκδηλώσεις-δοεπαπ-δηπ-227863

Λιτές και με διασπορά σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Ενότητες θα είναι οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Βόλο και οι οποίες δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από το Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Απ. Παντσά και τον υπεύθυνο για τον Πολιτισμό του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Ευθ. Τσάμη.

Φυσικά οι εκδηλώσεις, όπως πάντα θα κορυφωθούν με τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την άλλη Κυριακή 2 Μαρτίου, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στην παραλία και σε ειδική εξέδρα που θα στηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό στο χώρο μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το πρόγραμμα που, σύμφωνα με τον κ. Παντσά, θα έχει διάρκεια 2 1/2 ωρών, θα περιλαμβάνει μουσική, χορό, εμφάνιση ζογκλέρ κ.α. Εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν τότε οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο».

Στα αξιοσημείωτα καταγράφονται ακόμη ότι φέτος δεν θα υπάρξει παρέλαση αρμάτων και δεν θα γίνει κάψιμο του Καρνάβαλου, ενώ στις εκδηλώσεις, για λόγους οικονομίας, δεν θα συμμετάσχουν μουσικά σχήματα και χορευτικά συγκροτήματα από άλλες περιοχές. Ακόμη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκδηλώσεις προβλέπονται και την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας (Αλυκές, Αγριά , Νέα Αγχίαλος κ.α ). Το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων, όπως είπε ο κ. Παντσάς ανέρχεται σε 15.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Βόλου έχει ως εξής :

Δευτέρα 24.2.2014

Διαδραστικά αποκριάτικα εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακής πίτας και αποκριάτικης μάσκας, στον Παιδικό Σταθμό Αφροδίτη, ώρα: 17:30

Τρίτη 25.2.2014

Αποκριάτικα έθιμα και χοροί στις 6:30 το απόγευμα στον παιδικό σταθμό Ιάσονα, ώρα: 18:30

Τετάρτη 26.2.2014

  • το έθιμο της παραδοσιακής «λαγάνας» το πρωί και ώρα:10:00 στον Β΄ Παιδικό Σταθμό Ν. Ιωνίας Άγιος Νεκτάριος, ώρα 10:00
  • αποκριάτικη κατασκευή μάσκας και παραδοσιακοί χοροί στις 6:30 το απόγευμα στον Παιδικό Σταθμό Ορφέα, ώρα: 6:30 και
  • αναβίωση του εθίμου της Καθαρής Δευτέρας «ζυμώνοντας παραδοσιακές αποκριάτικο παιδικό πάρτι 6:00 – 8:00 το απόγευμα στον Παιδικό Σταθμό Αίολο, ώρα: 18:00 – 20:00.λαγάνες», στον Γ΄ Παιδικό Σταθμό Ν. Ιωνίας και ώρα 18:30
  • Moυσικό καφενείο «Όσο πατάει η γάτα», στα Παλιά, 21:00, «Αποκριάτικη νυχτιά» του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, Θεατρικό αναλόγιο από τον Δημήτρη Δακτυλά. Μια διαφορετική προσέγγιση της αποκριάς μέσα από τα μάτια, το ύφος και το χιούμορ του Α. Παπαδιαμάντη.
  • LABART, 22:00, Μασκέ πάρτι με ρυθμούς disco-latin-swing με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου που συνοδεύουν μέλη των σχολών χορού Chorus Line, Dance Academy, Magicstep, LibreDance, DanceStudio, Puerto del Tango και DreamDance.

Πέμπτη 27.2.2014

  • «Λυχνάρι Μουσικός Κήπος», Αγριά, 21:00, «Αποκριάτικη νυχτιά» του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, Θεατρικό αναλόγιο από τον Δημήτρη Δακτυλά. Μια διαφορετική προσέγγιση της αποκριάς μέσα από τα μάτια, το ύφος και το χιούμορ του Α. Παπαδιαμάντη.
  • Εμπορικό Κέντρο, 20:00 Tυμπανοκρουσίες…. Με το συγκρότημα βραζιλιάνικων κρουστών από την ομάδα «Καρακατού»

Παρασκευή 28.2.2014

  • Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς, 17:00, Αποκριάτικα…δρώμενα
  • πρωινά αποκριάτικα πάρτι στους χώρους των παιδικών σταθμών.

Σάββατο 1.3.2014

  • Kάτω Πλατεία Δράκειας, 15:00, Κουδουνάδες… και αλευρώματα, Διασκεδαστικά παιχνίδια και παραδοσιακοί χοροί από την Αγριά και τη Δράκεια
  • Πλατεία Αγίας Παρασκευής, 19:00, Γλέντι και….χοροί, Εδέσματα, κρασί, γλέντι και αποκριάτικος χορός
  • Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» (Αίθουσα Νίκος Κολοβός), 19:55, Βραδιά όπερας «PRINCEIGOR», του AlexanderBorodin, στο πλαίσιο του προγράμματος «METinlive» της Μετροπόλιταν Όπερα της Ν. Υόρκης
  • Νέο θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, 20:30, Η αστική και λαϊκή διασκέδαση, Μουσικοχορευτική εκδήλωση: Από τις άριες, τα ταγκό και τα βαλσάκια των αστικών σπιτιών στα τραγούδια του κρασιού και του γλεντιού της λαϊκής ταβέρνας.Συμμετέχει η Απολλώνιος Χορωδία Ν. Ιωνίας και γνωστοί σολίστ, ηθοποιοί και χορευτές.

Κυριακή 2 Μαρτίου

  • Πλατεία Φυτόκου, 11:00, Aποκριάτικο ξεφάντωμα, Εδέσματα, κρασί, γλέντι και αποκριάτικος χορός,
  • Πλατεία Αγίου Λαυρεντίου, 12:00, Παραδοσιακό αποκριάτικο δρώμενο με νταούλι και ζουρνά από Αγιο-Λαυρεντίτες μουσικούς και κεράσματα.
  • Πλατεία Πορταριάς, 12:30, Γλέντι στην πλατεία, Με ζωντανή μουσική και κεράσματα
  • Πλατεία Άνω Λεχωνίων, 13:00, Γλέντι και ….χοροί, Εδέσματα, κρασί, γλέντι και αποκριάτικος χορός
  • Κεντρική εκδήλωση: Παραλία Βόλου, 16:00, Το Καρναβάλι του Κόσμου, Η παρέλαση των ομάδων του καρναβαλιού (Φιλαρμονική Δήμου Βόλου, σχολές χορού, ομάδα κρουστών των Caracatu, μικρά και μεγάλα χορευτικά και μουσικά σύνολα, σχολεία και συμμετέχοντες πολίτες) θα ξεκινήσουν μπροστά από το γλυπτό της Αργούς (Αργοναυτών – Κ. Καρτάλη) και δια της παραλίας θα καταλήξουν στο χώρο της Τράπεζας της Ελλάδος.
  • Στην εξέδρα θα ακολουθήσει ένα πλούσιο φαντασμαγορικό πρόγραμμα με χορευτικά και μουσικά δρώμενα από όλες τις συμμετέχουσεςσχολές και ομάδες με shows salsa, latin, burlesque, hip hop, breakdance, oriental κ.ά.: Independance Studio, Chorus Line, Dance Studio, Dance Academy, Magic Steps, Libre Dance, Dreamdance και Puerto Del Tango κ. ά.
  • Το γλέντι θα συνεχιστεί με ένα δυνατό μουσικό πρόγραμμα από τους Dj Estelio “El Social” και Dj Mas. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει επίσης live το Νεκτάριο Βασιλείου (Mr. Bachata) σε latin επιτυχίες του. Και όλα αυτά μέσα από έναν πόλεμο από κομφετί, σερπαντίνες, animations, διαγωνισμοί στολής και magic show από τον Magos Magello. Συντονισμός του stage: Salsa y Sueno
  • Πλατεία Ηρώων και Ευεργετών Μακρινίτσας, 18:00, Αφανός, αναβίωση του τοπικού αποκριάτικου εθίμου, Πέταγμα και διαγωνισμός αερόστατου με έπαθλα.
  • Παραδοσιακό γλέντι με μουσική, χορό και τοπικές γεύσεις από την Ομάδα Γυναικών της Μακρινίτσας
  • Πλατεία Αγίου Γεωργίου Γλαφυρών, 18:00, Γλέντι στις Γλαφυρές, Μουσική, χορός, κρασί και εδέσματα.
  • Κεντρική πλατεία Σέσκλου, 19:00, Τοπικό αποκριάτικο δρώμενο με το άναμμα της φωτιάς, Μουσική, χορός, κρασί και εδέσματα
  • Κοινοτικό καφενείο «Ο Πλάτανος» Δράκειας, 21:00, Πάρτι μασκέ, Μασκαράδες, ζωντανή μουσική και γλέντι!
  • Η τρελλοπαρέα, γλέντι, χορός και αποκριάτικα τραγούδια στην ταβέρνα «Δαίδαλος» στην παραλία της Ν. Αγχιάλου

Καθαρά Δευτέρα 3.3.2014

Κούλουμα του Δήμου Βόλου: Ακτή Αλυκών, ακτή Ν. Αγχιάλου, ακτή Αγριάς, Λόφος Τούμπας Άνω Βόλου (από τις 11 το πρωί), το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί από παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα και δωρεάν προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων Τις εκδηλώσεις υποστηρίζει επίσης η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου