ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις Ευξεινούπολης

αποκριάτικες-εκδηλώσεις-ευξεινούπολ-229843

Με σύνθημα «Καρναβαλί… ζουμε και το 2014», η Ευξεινούπολη ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πιο ξέφρενη γιορτή του χρόνου.

Περισσότερα από δέκα άρματα και δεκάδες ομάδες θα συμμετέχουν στην αποκριάτικη παρέλαση κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία.

Θέματα της επικαιρότητας έδωσαν έμπνευση στους καρναβαλιστές της Ευξεινούπολης, που αποφάσισαν να σατιρίσουν την πολιτική σκηνή και όχι μόνο. Οι περιπέτειες του ΕΟΠΥΥ και πρόσωπα της Κυβέρνησης περνούν από… κόσκινο, στο Καρναβάλι της Ευξεινούπολης, όπου τον πρώτο ρόλο, θα έχει ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, που θα ριχτεί στην πυρά. Το θέμα του Βασιλιά Καρνάβαλου, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, φαίνεται όμως ότι θα έχει σχέση με την ελληνογερμανική φιλία.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 2 Μαρτίου. Ομάδες καρναβαλιστών και άρματα θα διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο του χωριού, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους και θα καταλήξουν στην πλατεία, όπου θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου.

Σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, σχολεία, παρέες νέων, μικροί και μεγάλοι, θα συμμετέχουν στην αποκριάτικη γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος, χάρη στην εθελοντική εργασία και προσφορά των κατοίκων του χωριού, που θέλουν να προσθέσουν μια ακόμη σελίδα στην ιστορία του αποκριάτικου ξεφαντώματος στην περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Πασχαλούδη, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, αυτό που χρειάζεται είναι πάνω απ’ όλα διάθεση για γιορτή, κέφι και μεράκι για να συνεχιστεί μια προσπάθεια που έχει ιστορία στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλούδη, το Καρναβάλι της Ευξεινούπολης, έχει ιστορία τουλάχιστον 32 χρόνων. Το 1982 ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά σε εθελοντικά βάση για τη διοργάνωση του αποκριάτικου χορού στο κέντρο του χωριού και από τότε έγινε θεσμός. Τα προηγούμενα χρόνια, παρέες νέων κρατούσαν το έθιμο. Ντύνονταν με ρούχα που έβρισκαν από συγγενικά τους πρόσωπα, χωρίζονταν σε παρέες και βγαίνανε στους δρόμους για να ξεφαντώσουν, καλώντας έναν -έναν τους πολίτες να συμμετέχουν μαζί τους στη γιορτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου