ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οπερα «PrinceIgor»

οπερα-princeigor-229862

Mε την εκπληκτική παράσταση «PrinceIgor» του Alexander Borodin συνεχίζεται τo Σάββατο 1η Μαρτίου στις 19.00 το βραβευμένο πρόγραμμα «TheMet: LiveinHD».

Το καθοριστικό ρωσικό έπος του Borodin, περίφημο για τους Πολοβιτσιανούς Χορούς του, έρχεται στη Met για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 100 χρόνια.

Τη μεγάλη συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. Το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης που απαίτησε ειδικό εξοπλισμό, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα του «Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού- Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο» (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης

Ο Αλεξάντρ Μποροντίν (1833-1887) ήταν Ρώσος συνθέτης, ένας από τους πέντε θεμελιωτές της λεγόμενης Ρωσικής Εθνικής Σχολής .Είναι παγκοσμίως γνωστός για τα κατορθώματά του στην κλασική μουσική, ειδικά την όπερα «Πρίγκιπας Ιγκόρ». Αυτό που η πλειοψηφία δεν γνωρίζει είναι ότι πρωταρχικά ήταν ένας εξαίρετος οργανικός χημικός, ενώ η σύνθεση ήταν μόνο ένα χόμπι που – στον μεγαλύτερο βαθμό – διδάχτηκε μόνος. Η δυαδική του φύση είναι αυτή που θα φανερώσει μια σύνδεση πολύ δυνατή μεταξύ της μουσικής και της επιστήμης. Η μουσική του Μποροντίν είναι γεμάτη από ρομαντική γοητεία αναδεικνύοντας τα χρώματα και τα τοπία της Ρωσίας.

Η όπερα Πρίγκιπας Ιγκόρ είναι μια όπερα σε τέσσερις πράξεις με πρόλογο. Ο Μποροντίν συνέθεσε το λιμπρέτο βασιζόμενος στο σλαβικό έπος «The Lay of Igor’s Host». Πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγία Πετρούπολη στις 4 Νοεμβρίου 1890 στο θέατρο Mariinsky. Επί 17 έτη εργαζόταν ο Μποροντίν πάνω στην όπερα αυτή. Πρόκειται για τέσσερις ανεξάρτητους χορούς, άλλοτε μελαγχολικούς και λυρικούς κι άλλοτε άγριους και δυναμικούς που παρατάσσονται χωρίς διακοπή για να «επιστρέψουν», με τη μέγιστη δυνατή μεγαλοπρέπεια, στο πλαίσιο ενός θεαματικού φινάλε. Η συγκεκριμένη σύνθεση του Μποροντίν χαρακτηρίζεται από μια πηγαία, ελαφρώς ανατολίτικου χρώματος μελωδικότητα, έντονη συναισθηματική φόρτιση κι εξωστρεφή χορευτική ζωντάνια, στοιχεία που οδήγησαν στην αυτοτελή και σταθερή παρουσία της στα προγράμματα συμφωνικών συναυλιών στο πέρασμα των χρόνων

Η νέα παραγωγή του Dmitri Tcherniakov είναι ένα εκπληκτικό ψυχολογικό ταξίδι μέσα στις συγκρούσεις του νου του ήρωα, με φόντο την ίδρυση του ρωσικού κράτους. Ο μεγάλος μπάσος-βαρύτονος Ildar Abdrazakov αναλαμβάνει τον μνημειώδη ομώνυμο ρόλο. Διευθυντής Ορχήστρας: Gianandrea Noseda.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο Δίαυλο, Τοπάλη 14 τηλ. 24210-25363.

Ώρες προπώλησης είναι : Τρίτη και Πέμπτη: 10:00-15:00, Τετάρτη και Παρασκευή: 15:00- 21:00, Σάββατο: 10:00-14:00. Στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειο προπώληση πραγματοποιείται μία ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του θεάτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων και για την προπώληση των εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου