ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικοχορευτική παράσταση για την αστική και λαϊκή διασκέδαση

μουσικοχορευτική-παράσταση-για-την-α-229870

Μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην αστική και λαϊκή διασκέδαση στο Βόλο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Βολιώτες τo Σάββατο 1 Μαρτίου στις 20:30 στο νέο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Ιωνίας (Μανδηλαρά με Σταδίου). Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του αποκριάτικου προγράμματος του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Το πρώτο μέρος της παράστασης, με τίτλο «Με λικέρ και …με σαμπάνια», είναι αφιερωμένο στη διασκέδαση στα αστικά σαλόνια με ελληνικές οπερέτες, τραγούδια της αποκριάς, άριες και τραγούδια για τον έρωτα χορεύοντας ταγκό και βαλς με τη συμμετοχή των τραγουδιστών Κατερίνας Αποστολοπούλου – σοπράνο, Θωμά Σκοτίδα – βαρύτονος και Γιώργου Αποστολόπουλου – τενόρος. Στο πιάνο συνοδεύει η Άρτεμις Αργυροπούλου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Διαμαντόπουλου.

Το δεύτερο μέρος , με τίτλο «ρετσίνα μου, ρετσίνα μου…», είναι αφιερωμένο στη διασκέδαση στις λαϊκές ταβέρνες με τραγούδια του κρασιού, της χαράς της λησμονιάς, καντάδες, σκωπτικά και σμυρναίικα τραγούδια, για τον έρωτα και το ποτό. Στην αναβίωση της ατμόσφαιρας συμβάλουν με απόδοση κειμένων της εποχής δύο ηθοποιοί ενώ ζευγάρια χορευτών χορεύουν χασάπικα και ζεϊμπέκικο επιχειρώντας να μας μεταφέρουν στα χρόνια άνθησης της Ελληνικής ταβέρνας ως χώρος επικοινωνίας, έκφρασης του λαϊκού κεφιού, διασκέδασης και γέλιου. Χώρος καλαμπουριού, ξεδόματος, ονειροπόλησης, χαλάρωσης και απόλαυσης. Χώρος εξομολογήσεων, αρσενικών αλληλοεκμυστηρεύσεων, πονεμένων ερωτικών ιστοριών και αθεράπευτων ερώτων. Θα ακουστούν τραγούδια των Κατριβάνου, Χατζηαποστόλου, Κυριακού, Βιτάλη, Μουζάκη από την ανδρική Απολλώνιο χορωδία Ν.Ιωνίας

Η Χορωδία φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια (έτος ίδρυσης 1974) συνεχούς και έντονης παρουσίας στις καλλιτεχνικές δράσεις της πόλης, με πλήθος συναυλιών, συμμετοχές σε χορωδιακές συναντήσεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρουσιάσεις ακόμα συμμετέχοντας σε κοινωνικές, θρησκευτικές και λατρευτικές εκδηλώσεις.

Η είσοδος για το κοινό είναι 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο Δίαυλο, Τοπάλη 14 τηλ 24210-25363. Ώρες προπώλησης : Τρίτη και Πέμπτη: 10:00-15:00, Τετάρτη και Παρασκευή: 15:00 – 21:00, Σάββατο: 10:00-14:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου