ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία Μουσικού Σχολείου «Ο υπέροχος κόσμος της κινηματογραφικής μουσικής»

συναυλία-μουσικού-σχολείου-ο-υπέροχ-229881

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συναυλία ετοιμάζει αυτήν την εποχή το Μουσικό Σχολείο Βόλου που πρόκειται να δοθεί σε δύο παραστάσεις, στις 6 και 7 Μαρτίου, στις 8:30 μμ, στο Νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας Βόλου. Ένα μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού και μαθητικού δυναμικού του σχολείου έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις και το ταλέντο του για την παραγωγή αυτής της συναυλίας που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους γονείς, τους φίλους του Μουσικού Σχολείου αλλά και από το φιλόμουσο κοινό της πόλης.

Ο τίτλος της συναυλίας είναι απλά «Ο υπέροχος κόσμος της κινηματογραφικής μουσικής» και δείχνει αυτό ακριβώς που εννοεί. Η μουσική και ο κινηματογράφος είναι δύο τέχνες άρρηκτα συνδεδεμένες ήδη από το πρώτο ξεκίνημα του σινεμά, όταν ζωντανή μουσική επένδυε τις προβολές των τότε βωβών ταινιών. Από τότε πέρασε πολύς καιρός και ο ιδιότυπος αυτός «γάμος» καλά κρατεί με τη μουσική να είναι πάντοτε παρούσα στις ταινίες. Κάποιες φορές η ταινία αποδεικνύεται ασήμαντη αλλά η υπέροχη μουσική της τη διασώζει – πραγματικά μουσικά κομμάτια έχουν μείνει κλασικά ενώ οι αντίστοιχες ταινίες έχουν πια ξεχαστεί – κάποιες άλλες η μουσική φαίνεται λίγη και ασήμαντη μπροστά στη δύναμη της ταινίας που επενδύει, υπάρχουν όμως και κείνες οι περιπτώσεις όπου η μουσική ενσωματώνεται κυριολεκτικά στην ταινία και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Σ’ αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις αναφέρεται το πρόγραμμα που ετοιμάζουν τα μουσικά σύνολα του σχολείου που συμμετέχουν στη συναυλία. Κομμάτια που έχουν μείνει στην καρδιά του κοινού, με μια μεγάλη γκάμα από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο, κομμάτια που το κοινό αναγνωρίζει αμέσως και αγαπάει πάντα, φορτισμένα πάντα με τη γοητεία της ασημένιας οθόνης και της σκοτεινής αίθουσας.

Η Ορχήστρα Νεανικών Χρωμάτων με υπεύθυνο τον κ. Κωνσταντίνο Γράβο, η Χορωδία Ομοίων Φωνών και η Χορωδία Λυκείου του Σχολείου με υπεύθυνη την κα Ρωξάνη Γιαρέντη και συνοδό στο πιάνο την κα Ελένη Παπαθανασίου, το σύνολο Πολυπολιτισμικής Μουσικής και Αυτοσχεδιασμού με υπεύθυνο τον κ. Πέπο Σάλεμ και εκείνο των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών με υπεύθυνη την κα Λιάνα Τσουκνικά θα παρουσιάσουν μουσική και τραγούδια από γνωστές και αγαπημένες ταινίες και το εγχείρημα έχει κυριολεκτικά συνεπάρει μαθητές και καθηγητές.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο Νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας και της αυξημένης ζήτησης που έχουν πάντα οι εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Βόλου, το σχολείο θα διαθέτει δελτία προτεραιότητας για την καλύτερη οργάνωση της συναυλίας και την εξυπηρέτηση του κοινού.

Πληροφορίες στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, 54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα με Αρσινόης, τηλ 24210-47155 και 24210-71096.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου