ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση «Ανθρωπάκος»

θεατρική-παράσταση-ανθρωπάκος-235833

Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Ο Ανθρωπάκος» του Δημήτρη Χορν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 1 Μαρτίου στις 9.00 μ. μ, για το τριήμερο της αποκριάς, στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας-ελικοδρόμιο).

Ο «Ανθρωπάκος», μας ταξιδεύει στη μεταπολεμική Ελλάδα της δεκαετίας του εξήντα. Σε μία ταλαιπωρημένη Ελλάδα, που παλεύει να εγκαταλείψει το παρελθόν της, να δυναμώσει και να σταθεί ξανά στα πόδια της. Αυτή η ανάγκη ενδυνάμωσης, αλλαγής και εξέλιξης διαφαίνεται και στους ήρωες του έργου, που αποτελούν λαϊκά πρότυπα της εποχής προσδίδοντας στο έργο έναν αυθεντικό ρεαλισμό μέσα από τον οποίο πραγματεύεται πανανθρώπινες αξίες και συμπεριφορές.

Μέσα σε μία ατμόσφαιρα έντονων κοινωνικών αντιθέσεων, όπου ο νεωτερισμός συγκρούεται με τη παράδοση και η ανασφάλεια με τη διεκδίκηση της σταθερότητας, ο «Ανθρωπάκος» παρουσιάζει τη διττή φύση του ανθρώπου αλλά και της ζωής γενικότερα, όπου το καλό συνυπάρχει με το κακό, το όμορφο με το άσχημο, η εξάρτηση με την ελευθερία, η χαρά με τη λύπη, το όνειρο με τη πραγματικότητα.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Συνοδή Φουκαλά, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα. Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Δήμητρα Κυρατσούδη, Άννα Παρασκευά, Σπύρος Χαλκιάς, Μαρία Μπουρμπούλια, Δημήτρης Πανταζής.

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Οι τιμές του εισιτηρίου είναι: 10 ευρώ και 5 ευρώ παιδικό, φοιτητικό, ανέργων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6944388045.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου