ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραστάσεις μιούζικαλ «Jazzville»

παραστάσεις-μιούζικαλ-jazzville-241143

Αρχίζουν την Τετάρτη 5 Μαρτίου οι παραστάσεις του μιούζικαλ «Jazzville» που θα παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στο θέατρο της.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την ίδρυσή της (2004-2014) αλλά και της επαναλειτουργίας του θεάτρου της, η Πειραματική Σκηνή ανεβάζει φέτος, ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες θεατρικές της παραστάσεις, ένα θεαματικό μιούζικαλ. Στην πορεία αυτής της δεκαετίας και παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε, η Πειραματική Σκηνή έδωσε πολλές φορές την ευκαιρία σε ανθρώπους των τεχνών της τοπικής κοινωνίας, να παρουσιάσουν τα έργα τους.

Αυτή τη φορά τέσσερες διαφορετικές ομάδες καλλιτεχνών, μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές και ηθοποιοί ενώνουν την αγάπη για την τέχνη τους και πειραματίζονται αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, στο χώρο του μιούζικαλ.

Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται σε ένα φημισμένο Jazzclub μιας τεράστιας μεγαλούπολης, την περίοδο του παγκόσμιου οικονομικού «κραχ», μέσα από τις ιστορίες των ιδιοκτητών και των εργαζομένων. Η λειτουργία επιχειρήσεων-συμμοριών θεσπίζει τους νόμους αυτορρύθμισης της αγοράς. Εξουσία, διαφθορά, παρανομία και εγκληματικότητα δημιουργούν τεράστια υπερκέρδη αλλά και σύγκρουση συμφερόντων, οδεύοντας προς τη μεγάλη καταστροφή. Νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες μαστίζονται από την ανεργία και την ανασφάλεια για το μέλλον τους. Προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους πέφτουν θύματα σωματικής και ψυχικής εκμετάλλευσης. Παραιτούνται απ’ όσα θα υπερασπίζονταν δυναμικά κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Αρνούνται ακόμα και τον έρωτα. Ο φόβος και η αταξία των πολλών είναι επαγγελία για τους λίγους. Η μεγάλη ύφεση ξεκινά. Η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση συλλογικού κλονισμού. Αποταμιεύσεις χάνονται σε μια βραδιά, οι συσχετισμοί των δυνάμεων αλλάζουν. Σε μια τέτοια εκρηκτική περίοδο, μέσα από τη λάμψη, τη δόξα και τη μουσική του “Jazzville” μοναδικός νικητής είναι ο έρωτας, αυτός που θα συνεχίσει τον κύκλο της ζωής και της ιστορίας για να φτάσει πάλι στο ίδιο σημείο, κάπου σήμερα…

Το έργο παρουσιάζεται σε κείμενα και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, χορογραφίες Δημήτρη Μπέλιου και Βάσως Τηλιοπούλου, σκηνικά – κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, φωτισμοί Δημήτρη Δημητριάδη, μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση Βασίλη Τασιούδη, φωτογραφίες Thiery Watrinet.

Παίζουν οι: Αργύρης Περιστερόπουλος, Άγγελος Περιστερόπουλος, Βάσω Σελανίκη, Δημήτρης Μπέλιος, Έβελιν Σταμούλη, Βάσω Τηλιοπούλου, Γαβριήλ Μουσκής, Ουρανία Σταμούλη, Τάκης Ρεζάν, Άγγελος Βρυώνης, Στράτος Μεγκές, Θωμάς Καραλόπουλος, Μάρκος Ντανέλιαν,

Χορεύουν οι: Βάσω Τηλιοπούλου, Δημήτρης Μπέλιος, Έβελιν Σταμούλη, Γωγώ Μίλτου, Γεωργία Κυριαζή, Αργύρης Περιστερόπουλος, Άγγελος Περιστερόπουλος, Ερωτόκριτος Σκορδίλης, Ειρήνη Κουτρουμάνου, Ματίνα Τσικλιτσή, Αθανασία Βούλγαρη, Μαρία Κλειδωνάρη.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Φώτης Ασίζης, Θανάσης Γατης, Δημήτρης Θεοδωρακάκης, Φίλλιπος Ρέτσιος, Βασίλης Τασούδης.

Τραγουδούν: Στέφανος-Μάριος Εμμανουήλ, Ελένη Καλογήρου.

Το έργο θα παίζεται από την Τετάρτη 5 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9.00 μ.μ στο θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας: Σταδίου –Μανδηλαρά Ν. Ιωνία).

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Οι τιμές του εισιτηρίου είναι: 10€ και 5€ παιδικό, φοιτητικό, ανέργων.
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου