ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ποδηλατοδρομία στην Αγριά

ποδηλατοδρομία-στην-αγριά-245434

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημ. Σχολείου Αγριάς, σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Αγριάς και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (1η Ομάδα Ν/Π Αγριάς) διοργανώνει το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 Ποδηλατοδρομία (6 χμ) στην παραλία και τους δρόμους της Αγριάς.

Αφετηρία (9.30 π.μ.) και τερματισμός (11.00 π.μ.) θα είναι το 1ο Δημ. Σχολείο (Π.Γεωργιάδη-Ρ.Φεραίου). Οι πρόσκοποι έχουν ετοιμάσει ένα “μεγάλο ομαδικό παιχνίδι”, κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου, για τα παιδιά-ποδηλάτες της Ε΄ και Στ΄ τάξης, στο οποίο θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν το “Βιβλίο της ειρήνης”. Μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας και υπό τους ήχους ζωντανής ελληνικής μουσικής συναυλίας, οι ποδηλάτες θα απολαύσουν αναψυκτικά και κεράσματα, θα παρακολουθήσουν τη δημιουργία τοιχογραφίας (graffiti) σε τοίχο του Σχολείου και θα θαυμάσουν εικαστικές δημιουργίες παιδιών του Σχολείου.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Ημέρας ευγένειας στους δρόμους” (22/3), η οποία προέκυψε από τη συνειδητοποίηση ότι τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα οφείλονται στην επιθετική συμπεριφορά των οδηγών και στόχος της Ημέρας είναι να γίνουν οι δρόμοι μας ένας χώρος αρμονίας και όχι μία αρένα επιθετικών συμπεριφορών.

Συμμετοχή στην ποδηλατοδρομία και είσοδος στη συναυλία ελεύθερη και φυσικά δωρεάν για όλους, όσοι αγαπούν το ποδήλατο. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου