ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παράσταση μπαλέτου «Ωραία κοιμωμένη»

παράσταση-μπαλέτου-ωραία-κοιμωμένη-263574

H εντυπωσιακή παράσταση μπαλέτου «Η ωραία κοιμωμένη» του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι προβάλλεται την Τετάρτη19 Μαρτίου στις 21:15 στο «Αχίλλειο» σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden του Λονδίνου.

Μία νέα σπουδαία συνεργασία με το Royal Ballet, τον διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, εξασφάλισε ο Όμιλος ANTENNA για τη σεζόν 2013-14, μεταδίδοντας πέντε συνολικά σπουδαίες παραστάσεις. Το πρόγραμμα προτάθηκε και στο Δήμο Βόλου και η συνεργασία πραγματοποιήθηκε με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Η «Ωραία Κοιμωμένη» (Μπαλέτο με πρόλογο και τρεις πράξεις ) πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1890 και αποτελεί την κορυφή του κλασικού μπαλέτου. Πρόκειται ένα τέλειο σμίξιμο της χορογραφίας του Petipa και της μουσικής του Tchaikovsky και μια λαμπρή πρόκληση για κάθε χορευτή επί σκηνής. Αποτελεί το «έργο-υπογραφή» του The Royal Ballet.

Για να τιμήσουν τα 75α γενέθλια του θιάσου, η Monica Mason και ο Christopher Newton, αναβίωσαν την αξέχαστη παραγωγή του 1946, που επανέφερε τη χορογραφία του Petipa, όπως καταγράφηκε από τον régisseur του Αυτοκρατορικού Μπαλέτου Nicholas Sergeyev, σε σενάριο και σκηνοθεσία που δουλεύτηκε από την ίδια τη Ninette de Valois, ιδρύτρια του The Royal Ballet. Με τα εξαίσια σκηνικά του Oliver Messel σε μια υπέροχη ανάπλαση από τον Peter Farmer και πρόσθετες χορογραφίες των Anthony Dowell, Christopher Wheeldon και Frederick Ashton.

Η σημερινή «Ωραία Κοιμωμένη», όχι μόνο συλλαμβάνει το πνεύμα της αρχικής, αλλά αποδεικνύει και ότι είναι ένα ζωντανό έργο για το The Royal Ballet, που αναπτύσσεται και αλλάζει μαζί με τον Θίασο και παράλληλα τιμά το παρελθόν του.

Το καλό θριαμβεύει πάνω στο κακό σ’ αυτό το εκθαμβωτικά αστραφτερό παραμύθι, όπου η όμορφη πριγκίπισσα Ορόρα, (Sarah Lamb), πρώτη Μπαλαρίνα του Royal Ballet, αφυπνίζεται από τον ωραίο πρίγκιπα Ντεζιρέ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Πρώτος Χορευτής του Royal Ballet Steven McRae στη σκηνή του Covent Garden.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στο «Δίαυλο» (τηλ. 2421025363)

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Christopher Wheeldon, στις 28 Απριλίου.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο Δίαυλο, Τοπάλη 14 τηλ 24210-25363, Τρίτη και Πέμπτη 10:00-15:00, Τετάρτη και Παρασκευή: 15:00- 21:00 και Σάββατο: 10:00-14:00.

Στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειο, μία ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του θεάτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και για την προπώληση των εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.rohballet.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου