ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας “Η γλώσσα της πεταλούδας”

προβολή-ταινίας-η-γλώσσα-της-πεταλού-328980

Το 4ο Αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 30 Απριλίου, με την ταινία “La lengua de las mariposas” (Η γλώσσα της πεταλούδας), του José Luis Cuerda , παραγωγής του 1999 και διάρκειας 97 λεπτών.

Ο Δήμος Βόλου – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας– AROMA LATINO» και την Πρεσβεία της Ισπανίας προβάλουν μία από τις δημοφιλέστερες ισπανικές ταινίες στο «Αχίλλειον», στις 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η ταινία είναι βασισμένη σε τρία διηγήματα (1996) του Μανουέλ Ρίβας. Αφηγείται την ιστορία του Μόντσο, ενός οκτάχρονου αγοριού, που στα τέλη του ’36 πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας τη θητεία του στη μάθηση και στη ζωή με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του (Φερνάντο Φερνάν-Γκόμεθ). Στις 18 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς οι αξίες και οι αρχές που ο δάσκαλός του τού έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν…

«Η γλώσσα της πεταλούδας» ήταν υποψήφια για 13 βραβεία Γκόγια και κέρδισε το βραβείο Γκόγια για την καλύτερη διασκευή σεναρίου.

Στο χώρο του κινηματογράφου θα υπάρχει όπως πάντα καλάθι, όπου- όποιος θέλει- μπορεί να αφήσει τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου