ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ντοκιμαντέρ «Εργαστήρι Αιώνων»

προβολή-ντοκιμαντέρ-εργαστήρι-αιών-367907

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, συνεχίζει τον κύκλο προβολών επιλεγμένων ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία του δικτύου του.

Το επόμενο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στα μουσεία του ΠΙΟΠ, την Τετάρτη 28 Μαΐου στις 19:00, είναι το «Εργαστήρι Αιώνων» (2013 – 48’) του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου το οποίο μας μεταφέρει στον μαγικό κόσμο του σπάνιου υδάτινου οικοσυστήματος των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο της προβολής, ο Βαγγέλης Ευθυμίου θα βρίσκεται στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας για να συνομιλήσει με το κοινό ενώ, την ίδια ώρα, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ο Γιώργος Κατσαδωράκης, Δρ Βιολόγος – Ορνιθολόγος, Ειδικός Διαχείρισης – Ερμηνείας Περιβάλλοντος και μέλος της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, θα αναπτύξει ζητήματα που σχετίζονται με τη θεματολογία του έργου.

Το ντοκιμαντέρ μπορούν να παρακολουθήσουν και σχολικές ομάδες, κατόπιν προσυνεννόησης με τα μουσεία του ΠΙΟΠ, το διάστημα 29 Μαΐου – 8 Ιουνίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Hπαραγωγή του ντοκιμαντέρ έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Ενημέρωση και Επικοινωνία (2010-2013) «Ψάρια, Αλιεία & Ευρωπαϊκή Πολιτική στη λεκάνη των Πρεσπών», στοχεύοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη σπάνια ιχθυοπανίδα των Πρεσπών και την αλιεία. Προβλήθηκε πρώτη φορά στο περσινό, 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου