ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρασκευές με παραμύθια

παρασκευές-με-παραμύθια-369408

Οι μικροί φίλοι του βιβλίου έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με γνωστούς συγγραφείς

Καινούργια ενότητα που απευθύνεται σε παιδιά, αποτελεί ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Παρασκευές με Παραμύθια». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλούν με γνωστούς συγγραφείς στο «Πόλις», με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Λογοτεχνικής και Δημιουργικής Εκφρασης των Πολιτών Εν Γνώσει, το οποίο καλεί όλους τους μικρούς φίλους της πόλης να γνωρίσουν από κοντά δύο αξιόλογες συγγραφείς του τόπου μας και να έρθουν σε επαφή με βιβλία παιδικής λογοτεχνίας που μόλις κυκλοφόρησαν.

Σήμερα Παρασκευή 23 Μαΐου τα παιδιά θα γνωρίσουν τη συγγραφέα κ. Γιώτα Κούγιαλη και θα μιλήσουν μαζί της για το νέο της βιβλίο «Αργοναυτική εκστρατεία». Θα έχουν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν το μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας μέσα από παραστάσεις αρχαίων αγγείων. Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν δημιουργώντας τα δικά τους κόμικ.

Την Παρασκευή 30 Μαΐου, αντίστοιχα, η συγγραφέας και παιδαγωγός κ. Σταυρίνα Λαμπαδάρη θα συζητήσει με τους μικρούς φίλους θέματα καθημερινά, πρακτικά, που αφορούν τη ζωή του παιδιού, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ψυχική και πνευματική του ανάπτυξη – με τη φροντίδα του εαυτού του, τη διατροφή του. Tις σχέσεις του με τους γονείς, τους φίλους, τους δασκάλους, τους συμμαθητές, το σχολείο του, αλλά και με την αντιμετώπιση θεμάτων όπως το διαζύγιο των γονιών, η μετανάστευση, η χρήση ουσιών, αλκοόλ και τσιγάρου, η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και με τη διαχείριση εννοιών όπως αλήθεια, εμπιστοσύνη, ενδυνάμωση της προσωπικότητας, ευαισθησία, δικαιοσύνη, συμπόνια, θάρρος, όρεξη για ζωή.

Οι παρουσιάσεις των βιβλίων θα πραγματοποιηθούν στο «Πόλις» Τεχνών και Επιστημών όπου και θα λειτουργεί έκθεση με τα βιβλία των συγγραφέων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6980218621.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου