ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μία φιάλη αίμα, μία φιάλη ανθρωπιάς

μία-φιάλη-αίμα-μία-φιάλη-ανθρωπιάς-399428

Αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

«Ελα για να δώσεις μία φιάλη αίμα, μία φιάλη αγάπης, ανθρωπιάς και πολιτισμού», προτρέπει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, το Σάββατο, 14 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, « Η Αλληλεγγύη» διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων αιμοδοσίας στη πρώην Νομαρχία Μαγνησίας και την παραλία του Βόλου.

«Παρακαλούμε θυμηθείτε πως αν διαθέσετε λίγο από το χρόνο σας μπορεί: Να σώσετε τη ζωή κάποιου.

Εστω και αυτή την ημέρα μόνο, ας σκεφτούμε τα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία, τον νεαρό που τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο, τον ασθενή που περιμένει λίγο αίμα για να χειρουργηθεί» σημειώνει «Η Αλληλεγγύη» και προτρέπει για συμμετοχή.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία αύριο, Παρασκευή, και ώρα 9 το πρωί έως 1 μετά το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο της πρώην Νομαρχίας.

Επίσης η εταιρεία NovartisHellas με την συνεργασία του τοπικού συλλόγου Θαλασσαιμίας και του συλλόγου «Η Αλληλεγγύη» διοργανώνει ποδηλατοβόλτες την Κυριακή 15 Ιουνίου με σημείο εκκίνησης την παραλία (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και ώρα 19.00.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου αιμοδοσία στην παραλία του Βόλου μπροστά στοHaagen- Dazsκαφέ από τις 10.00 ως τις 14.30, την Τρίτη, 17 Ιουνίου, το απόγευμα και την Τετάρτη 18 Ιουνίου πρωί και απόγευμα στην Σκόπελο.

«Ελα να απομυθοποιήσουμε την αιμοδοσία και να διώξουμε τον φόβο από την σκέψη. Ελα για να δώσεις μια φιάλη αίμα, μια φιάλη αγάπης, ανθρωπιάς και πολιτισμού» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με σκοπό την προσέλκυση νέων αιμοδοτών και τη συνεχή επαγρύπνηση σχετικά με τη σπουδαιότητα της μη αμειβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου