ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

5η Πανελλήνια Ναυτοπροσκοπική Regatta στα Καλά Νερά

5η-πανελλήνια-ναυτοπροσκοπική-regatta-στα-κα-404272

Η 5η Πανελλήνια Ναυτοπροσκοπική Regatta, μια παραθαλάσσια Προσκοπική κατασκήνωση με εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2014 στα Καλά Νερά του δήμου Ν. Πηλίου και τον Παγασητικό κόλπο.

Στη δράση θα συμμετέχουν συνολικά 1.600 άτομα, 1.300 Πρόσκοποι (έφηβοι ηλικίας 11 έως 14 ετών) και 300 Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π. από όλη την Ελλάδα, καθώς και από τον απόδημο ελληνισμό της Αιγύπτου. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και διοργανώνεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Η δράση περιλαμβάνει ένα 8ήμερο ταξίδι με παραδοσιακές Ναυτοπροσκοπικές λέμβους στον Κόλπο του Παγασητικού με κατάληξη το νησί Παλαιό Τρίκερι και τη Μηλίνα, που θα προσφέρει την ευκαιρία για βιωματική εκπαίδευση, ομαδική ζωή και παιχνίδι και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στη διατήρηση και ανάδειξη της ναυτικής τέχνης της πατρίδας μας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διαδρομές με το τραινάκι του Πηλίου αλλά και επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος όπως οι Μηλιές και η ΑΡΓΩ (αναπαράσταση υπό κλίμακα τριήρους του 5ου αιώνα π.χ.) στο Βόλο, προκειμένου οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την παράδοση και τον πολιτισμό. Στόχος της δράσης είναι επίσης η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα σχετικά με την προστασία των ακτών και του θαλάσσιου πλούτου, καθώς και η ανάδειξη της έννοιας και πρακτικής του εθελοντισμού, κάτι που θα επιτευχθεί με δράσεις προσφοράς στο φυσικό περιβάλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου