ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρωτότυπες δράσεις από το «Αξιον Εστί»

πρωτότυπες-δράσεις-από-το-αξιον-εστί-407387

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του «Αξιον Εστί» συνεχίζει τις καλοκαιρινές του δράσεις, με μια ανοιχτή για τα παιδιά εκδήλωση, άσκησης και εκπαίδευσης flying fox, στο ρέμα του Αναύρου στην πλατεία Κυλινδρά της Αλλης Μεριάς, την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 12:00.

Η αναρρίχηση, είναι κατάλληλη να ενθαρρύνει τη φυσική, πνευματική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και να το μυήσει στο μαγικό κόσμο του αθλητισμού. Η αναρρίχηση προωθεί την αυτοεκτίμηση του παιδιού συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη βελτίωση του επιπέδου της φυσικής του κατάστασης, περιλαμβάνοντας όχι μόνο καρδιοαναπνευστική και μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά και συντονισμό των κινήσεων του σώματός του, το βοηθά να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στις ίδιες του τις δυνάμεις και να μάθει να έχει θέληση και κουράγιο.

Ο κ. Πέτρος Γαβαλάς, υπεύθυνος εκπαιδευτής της αναρρίχησης και του καράτε στο ΚΔΑΠ «Αξιον Εστί» σε συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου οργανώνουν στο ρέμα του Αναύρου στην Πλατεία Κυλινδρά ανοιχτή άσκηση και εκπαίδευση FLYING FOX, αύριο στις 12:00 μ.μ.

Το flying fox, αποτελεί μια ορειβατική τεχνική, την οποία απαιτείται να γνωρίζει ένας ορειβάτης προκειμένου να διασχίσει π.χ. ένα φαράγγι. Το πέρασμα είναι εναέριο, ο άνθρωπος είναι δεμένος με σχοινιά σε ένα μηχανισμό με τροχαλία και καθώς ξεκινά, κάνοντας το μεγάλο άλμα στο κενό, κρεμιέται από το σχοινί με τα χέρια, το πρόσωπό του κοιτά προς τα σχοινιά και η πλάτη το χάος, ενώ το σώμα του έχει πάρει στάση ζώου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλα τα παιδιά που επιθυμούν να λάβουν μέρος.

Τα project της αναρρίχησης και του καράτε είναι δράσεις που υλοποιούνται στο «Αξιον Εστί» εντελώς δωρεάν, μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ενώ όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές «εκεί που άφησε τα ίχνη του ο Ιάσονας, θα είναι η αφετηρία της δικής μας δοκιμασίας».

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Αξιον Εστί» βρίσκεται στην οδό Προφήτη Ηλία 12, στην Αλλη Μεριά και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421027767.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου