ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Νέας Αγχιάλου

1ο-γαστρονομικό-φεστιβάλ-νέας-αγχιάλο-434520

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή στην κεντρική πλατεία και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή

Για πρώτη χρονιά, ο τόπος του λαδιού, του κρασιού και του τσίπουρου, η Νέα Αγχίαλος ρίχνει το «φως» της, στην πιο δημοφιλή, πολιτιστική και ψυχαγωγική διοργάνωση, της ευρύτερης περιοχής.

Φέτος για πρώτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Νέας, μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν οι τοπικές γεύσεις με παρουσιαστές-σεφ τους Eμμανουέλα Κόκκαλη και Κώστα Αθανασιάδη.

Στην τριήμερη αυτή εκδήλωση συμμετέχουν γαστρονομικά τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες και τσιπουράδικα παρουσιάζοντας τις σπεσιαλιτέ τους, ντόπιοι αρτοποιοί που θα παρουσιάσουν τα μυστικά των αρτοσκευασμάτων τους, κρεοπώλες και τυροκόμοι και ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου, πραγματοποιώντας διαγωνισμό μαγειρικής δημιουργώντας μια ποικιλία ντόπιων συνταγών.

Παράλληλα, θα παρουσιάζονται τοπικά προϊόντα όπως κρασί, τσίπουρο, λάδι, ζυμαρικά, κρεατικά, μέλι, όσπρια κτλ.

Η Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, διοργανώνει ένα μοναδικό τριήμερο γαστρονομικό φεστιβάλ προσπαθώντας να αναδείξει τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα μέσω της γαστρονομίας συνδέοντάς τα έτσι με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην τουριστική υποδομή και την τοπική ανάπτυξη της Νέας Αγχιάλου!

Τέλος ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, κ. Βασίλης Ασδεράκης ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια, το Δήμο Βόλου, όλους τους τοπικούς φορείς και για μια ακόμη φορά τα μέλη της Ενωσης Επαγγελματιών για την άψογη συνεργασία και βοήθειά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου