ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσιάζεται η «Μαγνήτων Κιβωτός»

παρουσιάζεται-η-μαγνήτων-κιβωτός-443583

Παρουσιάζεται η «Μαγνήτων Κιβωτός»

Η παρουσίαση του νέου φορέα πολιτισμού που δημιούργησε η Μητρόπολη Δημητριάδος, με τον τίτλο «Μαγνήτων Κιβωτός», θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της περιοχής, τους φορείς και τους πολίτες, αύριο Σάββατο 28 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου. Στους σκοπούς, τους στόχους και στον άμεσο προγραμματισμό του νέου φορέα πολιτισμού θα αναφερθεί ο Νίκος Τσούκας, και στη συνέχεια ο Οργανωτικός Γραμματέας του φορέα.

Η αυριανή εκδήλωση – παρουσίαση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω της παρουσίας του Ομ. Καθηγητού του Πολυτεχνείου Θεοδόση Π. Τάσιου, ο οποίος, συνηγορώντας στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, θα αναπτύξει ομιλία με θέμα «Θρησκεία και Τέχνη».

Ο Θεοδόσης Π. Τάσιος είναι ομότιμος καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), ακαδημαϊκός και συγγραφέας. Το 1958 αναγορεύθηκε διδάκτορας και στη συνέχεια επιμελητής, έκτακτος μόνιμος καθηγητής (1964) και τακτικός καθηγητής του ΕΜΠ (1969).

Έχει διδάξει επίσης στα πανεπιστήμια της Βαγδάτης, Τονγκζί της Σαγκάης, στο Διεθνές Κολέγιο Επιστημών των Κατασκευών, στο Πανεπιστήμιο της Ναντζίν και στο Πανεπιστήμιο της Παβίας. Είναι επίτιμος διδάκτωρ των εξής πανεπιστημίων: Ναντζίν, Λιέγης, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εχει τιμηθεί με μετάλλιο από την Αμερικανική Εταιρεία Σκυροδέματος (American Concrete Society) και με το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων ενώ το ΤΕΕ τον τίμησε σε ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννησή του, και εξέδωσε τιμητικό τόμο αφιερωμένο στο έργο του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου