ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

4ο Φεστιβάλ αφήγησης «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη»

4ο-φεστιβάλ-αφήγησης-παραμύθια-και-μύ-448659

Εχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το 4ο συνεχόμενο πηλιορείτικο Φεστιβάλ Αφήγησης «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» που για το 2014 θα έχει οκταήμερη διάρκεια (3-10 Αυγούστου).

Οι διοργανωτές, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και ο φορέας ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ, έχουν φροντίσει έτσι ώστε οι εκδηλώσεις να αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου αλλά παράλληλα να υποστηρίζουν την ατμόσφαιρα των αφηγήσεων και των παράλληλων δράσεων που θα φιλοξενηθούν στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και στην ευρύτερη περιοχή του, Ανω Γατζέα και Αγία Τριάδα.

Αυλές Μουσείων και παραδοσιακών οικιών, οι σταθμοί του θρυλικού Μουντζούρη, καλντερίμια, πέτρινα θέατρα, αυλόγυροι εκκλησιών, παλιά σχολεία, κρήνες και ξενώνες θα αντηχήσουν πολυταξιδεμένες ιστορίες, μύθους και συναξάρια για μικρούς και μεγάλους. Θερινά Σχολεία των Παραμυθιών θα υποδεχτούν ανήσυχα πνεύματα επιστημόνων ερευνητών και θιασωτών του παραμυθολογικού κόσμου.

Ενδιαφέροντα εργαστήρια θα αναδείξουν θέματα και οπτικές της πολύτιμης παρουσίας των παραμυθιών από την πλευρά της κινηματογραφικής προσέγγισης-όπως είναι το εξαήμερης διάρκειας εργαστήρι «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα την κάμερα ανοιχτή!» του γνωστού σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ και προβολές ντοκιμαντέρ και συζητήσεις για το ανάλογο έργο του («Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί» 115΄, 2013) αφιερωμένο στην παραδοσιακή αφήγηση λαϊκών παραμυθάδων της περιοχής Τρικάλων, θα τροφοδοτήσουν ενδιαφέροντες προβληματισμούς.

Τιμητικές εκδηλώσεις θα προβάλλουν τη συμβολή ακούραστων μελετητών του λαϊκού παραμυθικού θησαυρού και θα γνωστοποιήσουν ανάλογες πολύχρονες εκδοτικές συνεισφορές.

Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν οι Παράλληλες Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις εικαστικών δημιουργών που εμπνέονται από τα λαϊκά παραμύθια του κόσμου και τα Εργαστήρια στην τέχνη της Αφήγησης από την πλευρά των έμπειρων και καταξιωμένων αφηγητών. Λεπτομέρειες για το πλήρες πρόγραμμα, τους ακριβείς χώρους και τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου