ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση «Ποντικοπαγίδα» στην Ευξεινούπολη

θεατρική-παράσταση-ποντικοπαγίδα-450403

Το έργο της Αγκάθα Κρίσι «Η Ποντικοπαγίδα» θα ανεβάσει για δεύτερη φορά την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού στις 20:00 μ. μ. η θεατρική ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης.

Οι μαθητές στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων τη σχολική χρονιά 2013-14 επέλεξαν να ασχοληθούν με την αστυνομική λογοτεχνία και το συγκεκριμένο έργο το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου το 1952 και είχε τέτοια επιτυχία που από τότε παρουσιάζεται κάθε χρόνο. «Η Ποντικοπαγίδα» αποτελεί τη μακροβιότερη παράσταση στον κόσμο, αφού παίζεται ανελλιπώς τα τελευταία 60 χρόνια!

Η Διευθύντρια του Σχολείου Μαρία Σταυραντώνη σημειώνει:

«Ο βασικός στόχος των δράσεων στο πεδίο του Πολιτισμού, είναι η δημιουργική, βιωματική μάθηση και η ενθάρρυνση των παιδιών να ανακαλύψουν τις πολλές και διαφορετικές πτυχές του θαυμαστού κόσμου που τους περιβάλλει πέρα από τις συνήθεις πρακτικές του σχολείου» σημειώνει η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Σταυραντώνη και προσθέτει: «Οι μαθητές έχουν ένα κύριο ρόλο στην οργάνωση και ολοκλήρωση των δράσεων αυτών, τις οποίες οι ίδιοι επιλέγουν και διαμορφώνουν με τη βοήθεια των συντονιστών καθηγητών, ανάλογα με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Μέσα από το βιωματικό θεατρικό εργαστήρι, τα παιδιά νιώθουν τη δύναμη της ομάδας και της θεατρικής μαγείας. Αλλωστε είναι αποδεδειγμένη η παιδευτική συμβολή του θεάτρου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών» προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου