ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία Γερμανών μουσικών στην παραλία του Βόλου

συναυλία-γερμανών-μουσικών-στην-παρα-458666

Εορταστικό χρώμα έχει η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου, μπροστά στην Τράπεζα Ελλάδος.

Η αποψινή συναυλία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα δεκάχρονα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων» και συμμετέχουν Γερμανοί μουσικοί.

Στο μεταξύ, επιτυχία σημείωσαν οι δύο πρώτες εκδηλώσεις με τις συναυλίες πνευστών οργάνων που προγραμμάτισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων».

Η αρχή, έγινε το περασμένο Σάββατο 14 Ιουνίου, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία του Λαύκου, για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων», με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Γκαίτε και του Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλία, αλλά και την πολύτιμη συνδρομή του δήμου Νοτίου Πηλίου και προσωπικά του αντιδημάρχου κ. Φλέρη. Στη συναυλία, συμμετείχε πολυπληθής γερμανική ορχήστρα με πνευστά όργανα που απέδωσε διάφορα τραγούδια της γερμανικής, όσο και διεθνούς μουσικής, καθώς και χορευτικό συγκρότημα που χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια.

Την επομένη, Κυριακή 15 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Βόλο και συγκεκριμένα στο κέντρο «Παράλιο» στον Αναυρο, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία, με τη συνεργασία και του δήμου Βόλου ο οποίος προσέφερε τη ντραμς της ορχήστρας.

Αύριο Πέμπτη 19 Ιουνίου, εξάλλου, θα υπάρξει συνεργασία με το Ωδείο της κ. Βάσως Κεχαΐδου Κορφιάτη. Θα γίνει ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων, ξενάγηση των προσκεκλημένων στους αρχαιολογικούς χώρους της Ν. Αγχιάλου, κοινή συναυλία σε χώρο της περιοχής, καθώς και επισκέψεις σε σημαντικά μνημεία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκ μέρους της Επιτροπής Τουρισμού του Δ. Βόλου και της προέδρου της κ. Σούλας Μπαρτζιώκα, εξασφαλίστηκαν ενημερωτικά διαφημιστικά έντυπα στη γερμανική γλώσσα, ώστε οι επισκέπτες να αποκομίσουν τα καλύτερα δυνατά οφέλη και να αποτελέσουν δυνατούς πρεσβευτές του τόπου μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου