ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση “Παιχνίδια με την τέχνη”

έκθεση-παιχνίδια-με-την-τέχνη-487887

Το «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.ΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το ΚΔΑΠ Νεάπολης και το ΚΔΑΠ Λεχωνίων της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, αξιοποιώντας το δυναμικό των συνεργατών τους και την υλικοτεχνική τους υποδομή, πραγματοποιούν με μεγάλη επιτυχία εδώ και δεκατρία χρόνια, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους δράσεων το πρόγραμμα «Παιχνίδια με την Τέχνη».

Το πρόγραμμα «Παιχνίδια με την τέχνη» ξεκίνησε το 2005 με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τους καλλιτέχνες, τον τρόπο με τον οποίον παράγουν ιδέες για το έργο τους και πώς χρησιμοποιούν τα μέσα και τα εργαλεία για να τις εκφράσουν. Πολλοί καλλιτέχνες στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους και να δημιουργήσουν μαζί με τα παιδιά.

Τίτλος του φετινού προγράμματος είναι: «Παιχνίδια με την τέχνη: 10 καλλιτέχνες ανακαλύπτουν μαζί με τα παιδιά τη χλωρίδα του τόπου τους και δημιουργούν τα δικά τους έργα» και υλοποιήθηκε σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για το πρόγραμμα αυτό δούλεψαν εθελοντικά οι παρακάτω εικαστικοί, ζωγράφοι, γλύπτες και κεραμίστες: Έρικα Γκουτενσβάγκερ, Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος, Δημήτρης Μοράρος, Κερασία Ντάτσιου, Απόστολος Ντελάκος, Βασιλική Πέρκα, Νίκος Ποδιάς, Ντέμα Σκεμπέ, Χριστίνα Στεφανούλη, Μαρία Χαμπέρη. Κάθε καλλιτέχνης δούλεψε με μια σχολική τάξη σε ένα από τα εργαστήρια εικαστικών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο.

Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο (Μεταμορφώσεως 3) από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι: 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (γ΄τάξη), 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (ε1 – ε2΄τάξεις), 6ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (στ΄ τάξη), 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (α΄τάξη), 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (β΄ – γ΄ τάξη), 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λεχωνίων (ε΄ τάξη), 30ο Νηπιαγωγείο Βόλου και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός «Ιάσονας» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης και Κάτω Λεχωνίων, είναι συγχρηματοδοτούμενες δομές από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου