ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοπή πίτας Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βόλου

κοπή-πίτας-λαογραφικού-συλλόγου-βλάχ-490147

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου διοργανώνει τον ετήσιο χορό και την κοπή της πίτας το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. στην κοσμική ταβέρνα «Αργώ».

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα ιδιαίτερα ακούσματα των Βλάχων της περιοχής του Ασπροποτάμου. «Αυτό κρίθηκε απαραίτητο, διότι ο Σύλλογός μας, μωσαϊκό ως γνωστόν, έχει πολλά μέλη από την περιοχή αυτή, οι οποίοι ασφαλώς θα ήθελαν, να ακούσουν και να χορέψουν τις μουσικές και τα τραγούδια των χωριών τους.

«Αρκετά μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βόλου προέρχονται από τα πανέμορφα βλαχοχώρια Παναγία, Καστανιά, Αμάραντο, Δολιανά, Κρανιά, Παλιοχώρι, Πολυθέα, Χαλίκι, Ανθούσα, Κατάφυτο, Καλλιρόη, Γαρδίκι, Αθαμανία, Άγιος Νικόλαος, Δέση, Νεραϊδοχώρι, Δροσοχώρι, Πύρρα, Περτούλι, Κλεινό, Χρυσομηλιά Αηδώνα, Ματονέρι και Μαλακάσι», αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Οι παριστάμενοι θα διασκεδάσουν με το κλαρίνο του Γιάννη Ζιάκου και τη Λένα Ζέττα στο βλαχόφωνο τραγούδι, καθώς και τη Λυδία Καραμήτρου στα θεσσαλιώτικα ακούσματα. Στα ασπροποταμίτικα τραγούδια, φιλική συμμετοχή ο λάτρης της βλάχικης μουσικής, Γιάννης Γιαννίτσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του συλλόγου: 6937160060.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου