ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση «Η προίκα» στην Παλιά Ηλεκτρική

θεατρική-παράσταση-η-προίκα-στην-πα-490169

Το βραβευμένο θεατρικό έργο της Μπέττυς Μαγρίζου «Η προίκα» (β΄ βραβείο ΥΠΠΟ 2007), παρουσιάζει ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» για τρεις παραστάσεις, στο Θέατρο «Παλιάς Ηλεκτρικής», στο Βόλο.

Το έργο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 21:00, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 19.30, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τη Στέλλα Παπαδημητρίου στο ρόλο της Αρετής. Mια γυναίκα, η Αρετή… Μια μαρτιάτικη μέρα, τη δεκαετία του 70, ημέρα των γενεθλίων της… Ένα μπαούλο, γεμάτο κιτρινισμένα από το χρόνο προικιά.

Μια αφήγηση, με τις θύμησες μιας έντονης ζωής να πλημμυρίζουν τη σκηνή με αλήθεια, πόνο, δάκρυ, έρωτες, χιούμορ, μοναξιά και ελπίδα. Μια παράσταση που αγγίζει τις καρδιές ανδρών και γυναικών.

Ο κριτικός θεάτρου Γιώργος Χριστοφυλάκης έγραψε για την παράσταση:

«Στέλλα Παπαδημητρίου-μνημειώδης ερμηνεία. Ιερουργεί στο Έργο της Μπέττυ Μαγρίζου : «Η προίκα». Συναρπαστικός Μονόλογος….Ώριμη Γυναίκα – Γυναίκα. Την μέρα των γενεθλίων της, ανοίγει το φορτσέρι. Ανασκολοπεί τα λεβαντωμένα προικιά της κι από κει μέσα : Την βηματησιά της ζωής της….

Καταπιεστική Μάνα κι Άντρες άψητους, στα μυστήρια του διβανίου….Κλώστρα της ζωής, ταπεραμεντούχος, ενίοτε συγκαταβατική, εμπίπτει από ατυχία σε ατυχία.

Υγειές κύταρον και δια τούτο σπαραχτική όσο και λάμπουσα.Ρόλος Ανθολόγιον….

Η Στέλλα Παπαδημητρίου, ενσαρκώθη την Αρετή ως μουσικόν όργανον. Σονάτα για βιόλα ντ΄αμόρε, Η εξαισία γλώσσα ήτο στους ήχους της φωνής της Αντάτζιο σπιριτουόζο.

Το Σώμα της, μέγα εκφραστικό εργαλείο, γης γιομάτη ατρύγητους χυμούς. Σιωπές ομιλούσες. Ο Σκηνοθέτης Φώτης Μακρής, βοηθούσης και της Κλεοπάτρας Τολόγκου, έστησεν Παράσταση Υψηλής αισθητικής και Γούστου. Εδίδαξεν γλώσσα. Δωρικός Φωτισμός του Στέφανου Κοπανάκη και μουσική επένδυση καίρια. Σκηνικά – Κοστούμια της Κούλας Γαλιώνη, Λειτουργικά. Ψαγμένα. Κρυφό Σκολειό η Παράσταση ετούτη».

Τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν οι Φώτης Μακρής – Κλεοπάτρα Τολόγκου, τα σκηνικά-κοστούμια η Κούλα Γαλιώνη, τους φωτισμούς ο Στέφανος Κοπανάκης και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ρένα Κουμπρούλη. Η τιμή της γενικής εισόδου είναι 10 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου