ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γενική συνέλευση και κοπή πίτας στο Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»

γενική-συνέλευση-και-κοπή-πίτας-στο-συ-496230

Η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου καλεί όλους τους μεταλλεργάτες να πάρουν μαζικά μέρος στη γενική συνέλευση, στην οποία θα κοπεί και η πίτα του Συνδικάτου σήμερα στις 18:30 στο Ε.Κ.Β.

Τη γενική συνέλευση θα απασχολήσουν ιδιαίτερα τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που έχει όλος ο κλάδος (αλλαγή εργασιακών σχέσεων, ατομικές συμβάσεις, απλήρωτη εργασία, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, υπογραφή κλαδικής σύμβασης), η μορφή και ο τρόπος αντιμετώπισής τους. Ιδιαίτερα θα εξετάσει, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το χρόνιο και συνεχώς επιδεινούμενο πρόβλημα στη βιομηχανία Κιολεΐδης, όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί 6 μήνες και τους οφείλεται επίσης το επίδομα αδείας 2013 και το 55% του δώρου Χριστουγέννων.

Επίσης, θα συζητηθεί το θέμα των εργαζομένων του ομίλου Λεμονιά, στους οποίους έχει επιβληθεί εδώ και 1,5 χρόνο εκ περιτροπής εργασία μίας ημέρας την εβδομάδα και στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών.

Σύμφωνα με το «Μήτσος Παπαρήγας», «με αποκλειστική ευθύνη και επιλογή του βιομήχανου Λεμονιά από το Σεπτέμβρη του 2012 έχει κλείσει τα εργοστάσια και έχει σταματήσει κάθε παραγωγική λειτουργία των εταιρειών. Επίσης, ο χρόνος παραμονής της εταιρείας στο άρθρο 99 έληξε τέλος του χρόνου, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του εργοστασίου και τα συμφέρονται των εργαζομένων (είχε ενταχθεί για 2 χρόνια στο άρθρο 99 το Νοέμβριο του 2011).
Στη Γ. Συνέλευση είναι καλεσμένος ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θανάσης Βογιατζής, ο οποίος θα κάνει μια ιστορική αναφορά στις στιγμές της σκληρής ταξικής πάλης του εργατικού κινήματος στον αιώνα που πέρασε, καθώς και στην ιστορική μορφή του Μήτσου Παπαρήγα, του οποίου το όνομα έχει το Συνδικάτο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου